Tanesi 100 TL’den Satılıyor! Bir Ağaçtan 70 Bin TL Para Bırakıyor

Tanesi 100 TL’den Satılıyor! Bir Ağaçtan 70 Bin TL Para Bırakıyor

Ülkemizde avakado yetiştiriciliği yapan birçok çiftçi, bu meyveden elde ettikleri gelirle geçimlerini sağlamaktadır. Özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştiriciliği yapılan avakado, yüksek verimliliği ve karlılığı ile dikkat çekmektedir. Bir avakado ağacının yıllık geliri ortalama olarak 70 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bu durum, avakado yetiştiriciliğinin ekonomik açıdan da oldukça cazip bir sektör olduğunu göstermektedir.

Ne Kadar Sürede Meyve Verir?

Avokado Nasıl Yetiştirilir?

Avokado bitkisini yetiştirmek sabır işidir. Bu sebeple aceleye getirmeniz kötü sonuçlar doğurabilir. Avokado yıllar sonra vermeye başlayacaktır. Bugün evinize veya bahçenize ekeceğiniz avokado bitkisi, yaklaşık 5 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır.

Avokado ağacı yetiştirmede bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. Avokado ağacı bolca güneş gören, ılıman iklim yapısına sahip yerlerde rahatlıkla yetişir. Bu sebeple meyvenin aşırı rüzgâr ve don olan bir yerde yetişmesi zordur.

Avokado ağacının toprağı da önemlidir. Meyvenin dikiminde en iyi toprak, minimum 1m derinliğinde, yüksek drenajlı ve verimli alüvyon topraktır.

Exit mobile version