Tapuda Satışlar Arttı: İstanbul’da En Çok Konut Satılan 5 İlçe Belli Oldu

Tapuda Satışlar Arttı: İstanbul’da En Çok Konut Satılan 5 İlçe Belli Oldu

EKİM AYINDA TAPUDA SATIŞLAR PATLADI

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, tapu işlemlerindeki artışın nedenlerini değerlendirdi. Özelmacıklı, “Son dönemlerde mevduat faizlerindeki düşüş beklentisi ve döviz fiyatlarının durağanlaşması, gayrimenkulü yeniden cazip hale getirdi” dedi.

Ekim ayının satışlarının da eylül ayını aratmadığına dikkat çeken Özelmacıklı, 22 Ekim tarihine kadar yapılan satışların 220 bin seviyelerine yaklaştığını ve toplamda 280 bin seviyelerine ulaşabileceğini öngördü. Arsa, arazi ve ticari gayrimenkul satışlarında da benzer fırsatların bulunduğunu vurgulayan Özelmacıklı, “Konut fiyat endeksi reel olarak geriledi. Yüksek mevduat faizi elde eden yatırımcılar, gayrimenkule yönelmeye başladı” dedi.

İSTANBUL’DA EN ÇOK TERCİH EDİLEN İLÇELER

İstanbul’da en çok tercih edilen lokasyonlar arasında Silivri öne çıkıyor; burada eylül ayında yaklaşık 5 bin 500 tapu işlemi gerçekleştirildi. Arnavutköy’de 4 bin 915, Esenyurt’ta ise 13 bine yakın işlem yapıldı. Anadolu Yakası’nda Pendik 5 bin 672, Sancaktepe’de ise 3 bin 500 işlem kaydedildi.

İstanbul dışındaki çevre illerde de gayrimenkul talebi yüksek. Anadolu Yakası’nda Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu bölgeleri, Avrupa Yakası’nda ise Çatalca, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale ilgi gören yerler arasında. Tarım arazileri ve köy yerleşik alanlarına yakın arsalar, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Kaynak: Milliyet

Exit mobile version