Tarihte Bir İlk Olacak! Teknoloji Devi En Büyük Rakibini Satın Almak İçin Harekete Geçti

Tarihte Bir İlk Olacak! Teknoloji Devi En Büyük Rakibini Satın Almak İçin Harekete Geçti

Wall Street Journal, Qualcomm’un geçtiğimiz günlerde Intel’i satın almak için harekete geçtiğini duyurdu ancak Intel’in bu teklife nasıl bir cevap verdiği hakkında henüz net bir bilgi yok.

Qualcomm’un Intel’i satın almaya çalışması, dünya genelinde birçok hükümetin antitröst incelemesi başlatması yönünde hareket etmesine neden olabilir. Intel’in yabancı bir şirket tarafından satın alınmasını önlemek isteyen ABD Hükümeti, ulusal güvenlik gerekçeleriyle Qualcomm ve Intel’in birleşmesine onay verebilir.

Intel, geçtiğimi günlerde TSMC ve Samsung’a karşı yeni bir rekabet stratejisi geliştirerek Foundry bölümünü bağımsız hale getireceğini duyurdu. Bu bağlamda, Intel’in “Intel 3” üretim süreci kapsamında Amazon için Xeon 6 işlemcileri ve AWS sunucularında kullanılacak yapay zekâ çipleri üreteceği açıklandı.

Qualcomm ve Intel henüz söz konusu iddialar hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Şirket, maliyetleri düşürme amacıyla 15.000 çalışanın işten çıkarılacağını da duyurdu. Bu ekonomik zorlukların farkına varan Qualcomm’un ise Intel’i satın almak için harekete geçtiği bildirildi.

Exit mobile version