Ticaret Bakanı Bolat: ABD ile ticaret hedefimiz 35 milyar doları aşmak

Ticaret Bakanı Bolat: ABD ile ticaret hedefimiz 35 milyar doları aşmak

Bakan Bolat, New York’ta gerçekleştirilen 15. Yatırım Konferansı’nda, Türkiye’nin yatırım potansiyelini ve ABD ile ticari ilişkilerin geleceğini ele aldıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı konferansta, ABD’li dev şirketlerin üst yöneticileri ile Türk iş dünyasının önemli isimlerinin bir araya geldiğini belirtti. “Türkiye’ye gelen yatırımcılar asla pişman olmaz” mesajını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD’li iş insanlarını Türkiye’ye daha fazla yatırım yapmaya davet ettiğini belirten Bolat, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin her geçen gün güçlendiğini söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ABD’li meslektaşı ile görüştü: İkili ticarette 100 milyar dolar hedefi

Bolat, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin geçen yıl 33 milyar dolara ulaştığını, bu yıl ise 35 milyar doları aşmayı hedeflediklerini ifade etti. ABD’de 2 binden fazla Amerikan firmasının Türkiye’de toplam 15 milyar dolarlık yatırımı bulunduğunu, Türk firmalarının da ABD’de 11 milyar dolarlık yatırım yaptığını belirten Bolat, bu yatırımların iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Savunma sanayii, havacılık, enerji ve kimya gibi stratejik sektörlerde iş birliklerinin arttığını vurgulayan Bolat, özellikle Türk ürünlerinin ABD pazarında daha fazla yer bulması için çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, geçen yıl 1 milyon 300 bin Amerikan turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini belirterek, bu rakamın 2024 yılında 1 milyon 700 bine ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Bakan Bolat, ABD’deki Türk toplumuyla da bir araya gelerek ticaret ve yatırım fırsatlarını değerlendirdiklerini dile getirdi. Yoğun diplomasi trafiği içerisinde enerji, sanayi ve teknoloji gibi farklı alanlarda düzenlenen forumlarla Türkiye’nin ekonomik potansiyelini ABD’li muhataplarına anlattıklarını kaydeden Bolat, Türk ihracatçılarının da ABD pazarına daha fazla odaklanmaları için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Exit mobile version