Ticaret Bakanlığından fırsatçılığa ceza

Ticaret Bakanlığından fırsatçılığa ceza

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, bu cezayla birlikte fırsatçılara karşı net bir mesaj verdiklerini belirterek, “Ticaret Bakanlığı olarak bu tür haksız kazanç girişimlerine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Ziraat Bankası’nın konut kredisi faizlerinde indirime gitmesi, emlak piyasasında önemli bir hareketlilik yarattı. Ancak bu hareketlilik bazı fırsatçılar tarafından kötüye kullanılmak istendi. Özellikle ilanlarda hızlı ve aşırı fiyat artışları dikkat çekerken, sosyal medyada bu artışlara karşı tepkiler büyüdü.

Adana’da bir emlakçının, satışa sunduğu bir konutun fiyatını 7 milyon 250 bin TL’den 9 milyon TL’ye çıkarması, bu tepkilerin odağı oldu. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün yaptığı inceleme sonucunda söz konusu emlakçıya idari para cezası kesildi.

Mahmut Gürcan, yapılan cezai işlemi duyurduğu açıklamasında, “Ziraat Bankası’nın faiz indirimleri fırsatçılar tarafından kötüye kullanılmak isteniyor. Biz de bu duruma karşı hızlı bir şekilde müdahale ederek fırsatçılığa göz açtırmayacağımızı gösteriyoruz. Cezalar caydırıcı olacak” ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanlığının bu hızlı müdahalesi, emlak piyasasında yaşanabilecek benzer fırsatçılık girişimlerine karşı ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.

Exit mobile version