Ticari araç kullananlara soğuk duş! Akaryakıt alımlarında yeni dönem: Takip sistemi geliyor

Ticari araç kullananlara soğuk duş! Akaryakıt alımlarında yeni dönem: Takip sistemi geliyor

Şimşek, yürüttükleri çalışmalarla amaçlarının vergide adalet ve etkinliği artırmak olduğunu bildirerek, “Çok kazanandan çok vergi alacağız. Kayıt dışılığı azaltarak bütçe finansmanını iyileştireceğiz.” diye konuştu.

Hem kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek hem de akaryakıt piyasasında rekabet eşitliğini sağlamak adına yeni düzenlemeler ve çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Şimşek, akaryakıt istasyonlarında gerçekleştirilen satış işlemlerinde vergi güvenliğini sağlamak ve denetim etkinliğini artırmak amacıyla istasyonlarda akaryakıt pompalarına bağlı ödeme kaydedici cihazlara plaka bilgilerinin otomatik tanımlanmasına imkan sağlayan bir takip sistemi kurma kararı aldıklarına işaret etti.

Şimşek, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınacağını aktararak, “Darphane tarafından geliştirilen sistemle, akaryakıt istasyonlarında yapılan akaryakıt satışlarında taşıtların plaka bilgisi yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlara otomatik olarak güvenli şekilde gönderilecek. Uygulama başlama tarihi olan 1 Ocak 2025’ten itibaren araç plakalarının ödeme kaydedici cihazlara girişi elle yapılamayacak. Zorunluluk getirilen taşıtlar için sistem kapsamında düzenlenmeyen belgeler, vergi kanunları bakımından hiç düzenlenmemiş sayılacak.” ifadesini kullandı.

Şimşek, ülkemizde 2,5 milyon vergi mükellefinin 8 milyon taşıtı olduğunu ifade ederek bu taşıtların 2,5 milyonunun özel şirketlere ait taşıt tanıma sistemleri kullandığını belirtti. Buna ilişkin önemli noktalara değinen Şimşek, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Exit mobile version