Togg’a ortak olmaya hazırlanan firmadan 561 bine süper lüks SUV! Otomotiv piyasası karıştı

Togg’a ortak olmaya hazırlanan firmadan 561 bine süper lüks SUV! Otomotiv piyasası karıştı

Elektrikli araç piyasasında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Çinli otomobil üreticisi GAC Aion, yeni modeli Aion V ile dikkatleri üzerine çekti. 561 bin TL’lik fiyatıyla süper lüks SUV segmentinde büyük ilgi gören bu model, Togg ile olası bir iş birliğiyle Türkiye’de de üretilebilir.

Çin merkezli GAC Aion, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü elektrikli C-SUV modeli Aion V ile büyük bir sürpriz yaparak otomotiv dünyasında yeni bir fiyat savaşını başlattı. 17.900 dolarlık (yaklaşık 561 bin TL) fiyat etiketiyle duyurulan bu model, özellikleri ve uygun fiyatı sayesinde büyük ilgi gördü. Sadece 80 dakikada 10.000 sipariş almayı başaran Aion V, fiyat-performans oranıyla rakiplerine meydan okuyor.

Aion V, 62 kWh LFP bataryasıyla 520 km’ye kadar menzil sunuyor. 204 beygir gücündeki motoru, silikon karbür çipli inverter ve yeni nesil ısı pompalı termal yönetim sistemi gibi ileri teknoloji özellikleri ile donatılmış. Ayrıca, uzun menzil arayanlar için 90,2 kWh Farasis üretimi NMC bataryasıyla 750 km menzil sunan ve sadece 15 dakikada 370 km yol alabilen bir versiyonu da mevcut.

GAC Aion’un Avrupa pazarına yönelik üretim hedefleri doğrultusunda, ilk yurtdışı fabrikasını Tayland’da kurarak global pazarda da varlığını güçlendirdi. Bu ay Türkiye’ye yapacağı ziyaretle, yerli elektrikli otomobil üreticisi Togg ile olası bir ortak üretim görüşmesi gerçekleştireceği duyuruldu. Bu iş birliği sayesinde, Aion V modelinin Türkiye’de de üretilmesi ve daha geniş bir kitleye ulaşması hedefleniyor.

Çinli firma GAC Aion, Türk otomobil markası Togg ile anlaşma sağladığı takdirde Çin satış fiyatı 561 bin lira olan bu SUV’un Türkiye’de vergiler dahil 800 bin lira ile 1 milyon lira arasında satışa çıkması bekleniyor.

Exit mobile version