Traktörü olan çiftçilere bir masraf daha! Bunları yapmayanların cebinden 100 Bin TL çıkacak

Traktörü olan çiftçilere bir masraf daha! Bunları yapmayanların cebinden 100 Bin TL çıkacak

Bu kapsamda çiftçileri yakından ilgilendiren ve mali olarak onları daha da zorlayacak bir konuda uyarı Eskişehir’deki 28 yıllık tarım makinesi tamiri ve bakımı yapan Serhat Kaya’dan geldi. Kaya, özellikle traktörlerin kışın kullanılamayacak olmalarından dolayı muhakkak bakım gerektirdiğini vurguladı.

Hasat döneminin bitmesiyle birlikte birçok çiftçi traktörünü garaja çekse de bu dönemde traktörler ve diğer tarım aletleri büyük zarar görebiliyor. Bu durumu çiftçiler hasat zamanı fark ettiğinde ise arızadan dolayı sorun yaşanıyor.

Kaya, yapılmayan ya da geciktirilen bakımların traktörlerde büyük sorunlara neden olabileceğini söyleyerek, bu sorunların maliyetinin 100 bin lirayı bulabileceğini belirtti. Ayrıca kontrol edilmeyen traktörlerin ekstra 20 litre yakıt tükettiğini de sözlerine ekledi. Traktör bakımlarında mekanik ve elektrik aksamlarının detaylıca kontrolünün sağlandığını söyleyen Kaya, traktör sahiplerinin önce yağ ve su seviyelerini kontrol etmesi gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda traktörlerin kapalı yerlerde muhafaza edilmesi gerektiğinin de altını çizerek, böylece araçların performanslarının ve dayanıklılıklarının korunabileceğini aktardı.

Yapılmayan bakımların traktörün gücünü 15 beygire kadar düşürdüğünü söyleyen Serhat Kaya, “Bakımlar yapılmaz ve kapalı yerde muhafaza edilmezse, traktör çalışmazsa, performans olmaz, güç olmaz, istediği gücü de alamaz. Yani çok arıza yapar” dedi.

Kaya bakım maliyetlerinin güncel piyasa şartlarına göre 5 bin ila 18 bin lira arasında olduğu bilgisini de verdi.

Exit mobile version