Türk enerji firmasından büyük hamle! 175 milyon liralık büyük anlaşma! O ülkede yapılacak

Türk enerji firmasından büyük hamle! 175 milyon liralık büyük anlaşma! O ülkede yapılacak

Nu Teknoloji, Karadağ’da güneş enerji santrali kurulumuna yönelik 5 milyon avro değerinde yatırım yapacak. Proje doğrultusunda Tuzi ve Niksic bölgelerinde toplam 6,6 megavat kapasiteli güneş enerji santrali sistemi kurulacak. Elektrik ve mühendis işlerinin üstlenilmesi için Türkiye’nin önde gelen firması Akgün elektrik Mühendislik ile anlaşma sağlandı.

Nu Teknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Erkut Alkaya ve Akgün Elektrik Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akgün’ün katılımıyla gerçekleşen imza töreni kapsamında şu açıklamalar yapıldı:

“Bu yatırım, sadece Karadağ’ın enerji sektöründe değil, aynı zamanda ekonomik kalkınmasında da önemli bir rol oynayacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, Karadağ’ın enerji bağımsızlığını artırırken aynı zamanda çevre dostu enerji çözümleri sunacak.”

Şirket tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Nu Teknoloji CEO’su Alkaya, Karadağ’da yatırımların devam edeceğini söyleyerek Akgün Elektrik Mühendislik’in güvenilirliğine inandıklarını ve önemli projede bildikleri bir firmayla çalışmayı tercih ettiklerini dile getirdi. Karadağ’daki yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmaya devam edeceklerini aktaran Alkaya, “Bu projeler, hem bölge ekonomisine hem de çevreye büyük katkı sağlayacak. Akgün Elektrik Mühendislik ile bu projede çalışmak bizim için büyük bir memnuniyet.’ ifadelerini aktardı.

Exit mobile version