Türkiye ekonomisine IMF’den övgü: Politika değişimi olumlu etkiledi

Türkiye ekonomisine IMF’den övgü: Politika değişimi olumlu etkiledi

Kammer, IMF ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları sırasında Türkiye ekonomisine dair önemli gözlemlerde bulundu. Kammer, Türkiye’nin ekonomi ekibinin performansını övgüyle karşılayarak, bu başarıların sürdürülebilir olması için mevcut politikaların devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kammer, IMF ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantıları çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında Türkiye ekonomisine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Geçen yıldan bu yana Türkiye’deki politika değişikliklerinin olumlu sonuçlar doğurduğunu belirtti. Kammer, “Genel olarak, Türkiye’deki ekonomi ekibine iyi iş çıkardıklarını söylemeliyim. Bu çalışmanın devam etmesi ve bu politikaların sürdürülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kammer, Türkiye’nin ekonomik durumu üzerinde yaptığı değerlendirmede, kriz riskine yönelik kırılganlığın büyük ölçüde azaldığını vurguladı. Politika değişiminin sağladığı bu iyileşmenin, ülkenin ekonomik istikrarını artırdığını belirtti. Bu noktada, Türkiye’nin makroekonomik göstergelerinin iyileşmesi, uluslararası yatırımcılar nezdinde de güveni artırıyor.

Kammer, enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu kaydederek, bunun politika değişiminde elde edilen iki büyük başarıdan biri olduğunu söyledi. Ancak, enflasyonla mücadelenin henüz kazanılmadığını ve sıkı para politikasının devam etmesi gerektiğini ifade etti. “Para politikasındaki kısıtlayıcılığı azaltmak için erken olacağı anlamına geliyor,” diyen Kammer, Türkiye’nin ekonomik yönetiminin bu süreçte dikkatli olmasının önemine dikkat çekti.

IMF Direktörü, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde izleyeceği politikaların kritik olduğunu belirterek, “Başarıların sürdürülebilirliği için yapısal reformlara ihtiyaç var. Bu reformlar, Türkiye’nin ekonomik büyüme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacaktır,” dedi. Türkiye’nin, uluslararası piyasalardaki rekabet gücünü artırması ve istikrarlı bir büyüme sağlamak için bu reformları hızlandırması gerektiğinin altını çizdi.

Exit mobile version