Türkiye’ye dev fabrika kuran BYD’den 750 bine süper lüks elektrikli! Yeni model piyasayı silip süpürecek

Türkiye’ye dev fabrika kuran BYD’den 750 bine süper lüks elektrikli! Yeni model piyasayı silip süpürecek

Türkiye’ye dev fabrika için 1 milyar dolarlık yatırımın altına imza atan BYD, yeni modelini tanıttı. Süper lüks elektrikli otomobilin fiyatını 750 bin TL olarak duyurarak, piyasada yankı uyandırdı. İşte yeni model…

Elektrikli araç sektörünün öncülerinden BYD, merakla beklenen Seal 07 modelini Ağustos başında tanıtmaya hazırlanıyor. BYD’nin Ocean serisinden sorumlu Genel Müdür Zhang Zhuo, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Seal 07’nin yenilikçi e-platform 3.0 Evo üzerinde inşa edileceğini belirtti. Bu platform, 800 voltluk yüksek gerilim sistemi ile motor hızını ve şarj verimliliğini artırıyor.

Seal 07’den sızan ilk fotoğraflara göre, zarif dış tasarımını korurken, ön kısmında E-şekilli farlar, keskin soğutma delikleri ve krom detaylarla vurgulanan dikkat çekici bir arka far seti sunuyor. Boyutları 4800 mm uzunluğunda, 1875 mm genişliğinde ve 1460 mm yüksekliğinde olan araç, 2920 mm’lik dingil mesafesi ile stil ve işlevselliği mükemmel bir şekilde bir araya getiriyor.

Seal 07’deki dikkat çeken yenilikler arasında yeni bir arka logo, yeniden tasarlanmış jantlar ve ileri seviye akıllı sürüş yetenekleri için çatıya monte edilmiş lidar bulunuyor. Akıllı sürüş versiyonlarında ek kameralar yer alacak. Standart modellerde ise opsiyonel olarak gövde radarları, cam tavanlar, gümüş yan cam çıtaları ve yeni jant seçenekleri sunulacak.

Exit mobile version