Türkiye’ye gelirse çok satar! Tesla 3 yeni aracını tanıtmaya hazırlanıyor: Fiyatı Egea’dan ucuz olacak

Türkiye’ye gelirse çok satar! Tesla 3 yeni aracını tanıtmaya hazırlanıyor: Fiyatı Egea’dan ucuz olacak

Deepwater Asset Management’ın Yönetici Ortağı Gene Munster, Tesla’nın Robotaksi etkinliğinde üç yeni model açıklayabileceğini belirtti. CNBC’ye verdiği demeçte, Munster, bu modellerin daha uygun fiyatlı bir elektrikli araç, bir robotaksi ve bir robovan olabileceği tahmininde bulundu.

Özellikle 25.000 dolar fiyatla piyasaya sürülecek daha ucuz bir elektrikli araç modeli etkinliğin en çok merak edilen detaylarından biri. Bu uygun fiyatlı modelin, Tesla’nın gelecekteki büyüme hedeflerinde önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor. Wall Street’in 2024’te Tesla’nın büyüme oranını yüzde 7’den yüzde 12’ye çıkarmayı hedeflediğini belirten Munster, bu hedefin gerçekleşebilmesi için uygun fiyatlı modelin üretiminin 2024 ortasında başlaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Tesla’nın, bu uygun fiyatlı elektrikli aracın üretimine 2025’in ortasında başlaması bekleniyor. Ancak Tesla’nın önceki projelerde yaşadığı gecikmeler göz önüne alındığında, üretim başlangıcının 2025 sonu veya 2026 başına kayabileceği de ifade ediliyor.

Exit mobile version