Bu trendin öncülüğünü Tayvan üstlenecek. Ülkede, büyüyen mikroçip endüstrisi ve zengin yabancıların göçündeki artışın etkisiyle milyoner sayısının yüzde 47 artacağı öngörülüyor. Tayvan’ı yüzde 43 artışla Türkiye takip ediyor. Listenin devamında Kazakistan yüzde 37, Endonezya yüzde 32 ve Japonya yüzde 28 artışla yer alıyor.
Hali hazırda en fazla küresel milyonerin bulunduğu ABD ve Çin’de ise artış oranlarının sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 8 olacağı tahmin ediliyor. UBS, bu ülkelerdeki büyümenin daha yavaş olmasının nedenini, milyoner sayısının zaten çok yüksek olmasına bağlıyor.
Öte yandan, İngiltere’de milyoner sayısının yüzde 17 azalacağı tahmin ediliyor. UBS Küresel Varlık Yönetimi Başekonomisti Paul Donovan, İngiltere’nin şu anda dünyada en fazla dolar milyoneri sayısına sahip üçüncü ülke olduğunu ve bunun “bir ekonomi olarak hak ettiğinden çok daha fazlası olduğunu” belirtti. Benzer şekilde, Hollanda’da da zenginlerin sayısında yüzde 4’lük bir düşüş yaşanması bekleniyor.
Milyoner sayısının sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 9 artması beklenen Fransa ve İtalya gibi ülkelerde daha doğal bir büyüme görülüyor. Bu ülkelerdeki büyümenin, ekonomilerin genel sağlığına bağlı olarak organik bir şekilde gerçekleşmesi bekleniyor.
UBS raporunda, Rusya’daki ABD doları milyoneri sayısının yüzde 21 oranında arttığı belirtiliyor. Donovan, bunun kısmen döviz dalgalanmalarından ve son zamanlardaki emtia ve enerji piyasası trendlerinden kaynaklandığını ve bazı işletme sahiplerinin bundan faydalandığını ifade etti.