Ülker Bisküvi’den rekor ciro

Ülker Bisküvi’den rekor ciro

Ülker Bisküvi’nin CEO’su Mete Buyurgan, yılın ilk yarısındaki başarılı performansa ilişkin yaptığı açıklamada, “80. yılını kutlayan şirketimiz, yılın ilk yarısını hedeflediğimiz gibi başarılı bir şekilde tamamladı. Yurt dışına gerçekleştirdiğimiz 550 milyon dolarlık tahvil ihracı, ülkemize ve şirketimize olan güveni gösteriyor” dedi. Buyurgan, bisküvi pazarında Suudi Arabistan ve Mısır’da liderlik pozisyonunu sürdürürken, Kazakistan ve Orta Asya ülkelerinde de güçlü bir büyüme trendi yakaladıklarını belirtti.

Buyurgan, Ülker Bisküvi’nin sürdürülebilirlik çalışmalarına büyük önem verdiğini vurguladı. Şirketin filoya dahil ettiği yeni tırlarla karbon salımını azaltma hedefini desteklediklerini, ayrıca yerli tarım ve çiftçi refahına odaklandıklarını belirtti. 2030 yılına kadar 10 bin dekar alanda onarıcı tarım uygulaması yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Ülker Bisküvi, Ar-Ge çalışmalarına da yatırım yaparak sektördeki yenilikçi ürünlerle tüketicileri buluşturmaya devam ediyor. Yılın ilk yarısında 17, son beş yılda ise 220’nin üzerinde yeni ürün piyasaya sunan şirket, bulunduğu kategorilerde başarılı bir performans sergiliyor.

Ülker Bisküvi’nin 2024 yılının ilk yarısındaki bu rekor kazanç ve güçlü büyüme performansı, şirketin sektördeki liderliğini pekiştirirken, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik konusundaki taahhütlerini de gözler önüne seriyor.

Exit mobile version