Ünlü Ekonomist En Kârlı Yatırımı Açıkladı: Buna Yatırım Yapan Paraya Para Demeyecek

Ünlü Ekonomist En Kârlı Yatırımı Açıkladı: Buna Yatırım Yapan Paraya Para Demeyecek

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarla ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu. Borsa, döviz kurları, altın ve gümüş fiyatlarına dair kritik tahminlerini paylaşan Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Memiş, Borsa İstanbul 100 endeksinin 8.897 puan seviyesinden kapanış yaptığını belirterek, borsadaki düşüşlerin sürdüğünü ifade etti. Endeksin 9 bin puan seviyesinin altına inmesi durumunda, düşüşlerin 8 bin 700 puana kadar devam edebileceği uyarısında bulundu. Gelecek yıl için ise borsadan ziyade tarım emtialarının daha çok kazandıracağını söyledi. Memiş, bu öngörüsünün gerekçelerini “jeopolitik gerilimler, kuraklık ve iklim değişikliği” olarak açıkladı. Bu faktörlerin tarım ürünlerinde arz-talep dengesini bozacağını ve fiyatların yükselmesine yol açacağını belirtti.

Dolar kuru 34,16 seviyesine gerilese de Memiş, bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını ve doların yıl sonunda yeniden yukarı yönlü hareketine devam edeceğini söyledi.

“Dolar mı, Euro mu?” sorusuna net bir şekilde Euro cevabını veren Memiş, TL’ye yeni geçen yatırımcılara Euro almayı tavsiye etti. Memiş, bu hafta Euro’nun avantajlı olduğunu vurgulayarak, “Açıkta kalmamak için Euro alın” dedi.

Altının ons fiyatının 2.652 dolar seviyesinde olduğunu belirten Memiş, Amerika’dan gelecek tarım dışı istihdam verisinin beklendiğini ve yön belirleyici olacağını ifade etti. Gram altın ve gümüşte ise henüz alım için doğru zaman olmadığını belirtti.

Gümüş tarafında ise ons fiyatının 3,84 dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Memiş, kısa vadede 30 dolar destek seviyesini takip edeceğini sözlerine ekledi.

Exit mobile version