Uzmanlar uyardı: Doğalgazı sürekli açık bırakmak maliyetleri düşürmüyor

Uzmanlar uyardı: Doğalgazı sürekli açık bırakmak maliyetleri düşürmüyor

Londra merkezli MoneySavingExpert uzmanları, bu sorunun evin büyüklüğüne ve yalıtımın kalitesine bağlı olduğunu belirtiyor. Yaygın olarak bilinen “doğalgazı düşük derecede sürekli açık bırakmak daha az maliyetlidir” görüşünün bir efsane olduğunu vurgulayan uzmanlar, ısınmanın en ekonomik yolunun yalnızca ihtiyaç duyulduğunda açmak olduğunu söylüyor.

Evlerde enerji kaybı kaçınılmazdır, ancak bu kaybın miktarı evin yalıtımına bağlıdır. İyi yalıtılmış evlerde ısı kaybı daha az olur, dolayısıyla sadece gerektiğinde ısıtıcıyı açmak en verimli yöntemdir. Uzmanlar, ısıtıcıyı tüm gün düşük seviyede açık tutmanın daha fazla enerji kaybına neden olacağını belirtiyor.

Bazı uzmanlar ise doğalgazın sürekli düşük seviyede açık tutulması gerektiğini savunuyor. Bu görüşe göre, doğalgaz açılıp kapandıkça duvarlarda yoğuşma birikir ve bu, ısının daha hızlı dışarı çıkmasına yol açar. Ancak bu yöntem, yalıtımı zayıf olan evlerde enerji tüketimini artırabilir.

Enerji fiyatları hızla yükselirken, doğalgaz ve elektrik kullanımını optimize etmek büyük önem taşıyor. Yıl başı yapılacak zamlar da hazırda. Bu nedenle, enerji kullanımınızı dikkatle planlamak cüzdanınız için faydalı olabilir.

USwitch’ten Natalie Mathie, kombilerin ve radyatörlerin kış öncesi bakımının yapılması gerektiğini belirtiyor. Isıtma sisteminin verimli çalışmadığı soğuk bir günde ortaya çıkabilecek arızalar, uzun bekleme sürelerine ve yüksek tamir masraflarına neden olabilir.

Soğuk günlerde evinizi sıcak tutmak i̇çin tavsiyeler

Exit mobile version