Yeni Asgari Ücret ile En Az 23 Bin TL Artacak! Erken Emeklilikte Fırsat! Şimdi Yapana Ucuz, 1 Ocak’tan O Da Sonra Zamlanacak

Yeni Asgari Ücret ile En Az 23 Bin TL Artacak! Erken Emeklilikte Fırsat! Şimdi Yapana Ucuz, 1 Ocak’tan O Da Sonra Zamlanacak

2025 yılında asgari ücrete en az yüzde 30 oranında bir artış bekleniyor. Bu durum, doğum borçlanması yapacak kadınlar için maliyetlerin de aynı oranda artacağı anlamına geliyor. Doğum borçlanması, borçlanılacak gün sayısına göre belirlenirken, her bir gün için ödenecek tutar asgari ücretin yüzde 32’si oranında hesaplanıyor. Bu da yılbaşından önce borçlanma yapmanın maliyet açısından daha avantajlı olduğunu gösteriyor.

2024 yılı için geçerli olan günlük borçlanma tutarı, asgari ücretin alt ve üst sınırlarına göre değişiyor. 1 Temmuz 2024 – 31 Aralık 2024 döneminde en az günlük borçlanma tutarı 213,36 TL iken, en yüksek günlük borçlanma tutarı 1.600,20 TL olarak belirlenmişti.

SSK, Bağ-Kur, Tarım SSK gibi sigorta kapsamlarında çalışan kadınlar, memur anneler ve ölümleri halinde hak sahipleri, doğum borçlanması yapma hakkına sahiptir. Borçlanma talebi, ilgili sosyal güvenlik il müdürlüğüne başvurularak yapılabilir. Kamu görevlileri ise SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne dilekçeyle veya e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirler.

Exit mobile version