Yeni yıl için tahmin Ankara’dan geldi: 2025’te altın fiyatları ne olacak?

Yeni yıl için tahmin Ankara’dan geldi: 2025’te altın fiyatları ne olacak?

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus semtinde 10 yıldır kuyumculuk yapan Mikail Hüsren, altın piyasası ve düğün sezonu üzerine anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu. Hüsren, altının son yıllardaki yükselişi ve insanların yatırım alışkanlıklarındaki değişikliklere dikkat çekti.

Altının uzun vadede kazançlı bir yatırım olduğunu vurgulayan Hüsren, 24 ayar altının gram fiyatının şu anda 3050 TL olduğunu belirtti. Fiyatların daha da yükselebileceğini ifade eden Hüsren, “Beklentimiz 3300 ila 3500 TL arasında” dedi. İnsanların altınlarını birikim amacıyla yastık altında tuttuğunu söyleyen Hüsren, gayrimenkul veya araç alımı yapmayanların altınlarını satmadığını dile getirdi, “Altın 25 yıldır düşmüyor, son iki yıldır ise hiç düşmüyor. İnsanların şu anda yastık altından altınlarını çıkarmayacağı bir dönemdeyiz.”

Türkiye’de altının en mantıklı yatırım aracı olduğunu ifade eden Hüsren, Merkez Bankası’nın bile altın biriktirdiğine dikkat çekerek şu sözleri aktardı, “Merkez Bankası bile altın biriktiriyor. Döviz rezervlerinde düşüş var, ama altın rezervleri artıyor. Fiyatların yükselmesinin ana nedeni bu. Halkın da altın biriktirmesi gerektiğini düşünüyorum.”

2024 düğün sezonunun, altın fiyatlarındaki artış nedeniyle oldukça zor geçtiğini belirten Hüsren, insanların bütçelerini kısmak zorunda kaldığını söyledi. Geçmiş yıllarda düğünlerde ortalama 50-100 gram bilezik takıldığını, bu yıl ise ortalamanın 30 grama düştüğünü ifade ederek şunları ekledi, “Düğün sezonu bu yıl insanlar için oldukça zor geçti. Fiyatlar ortalamaya göre yüksek. Daha önce 22 ayar setler satıyorduk, ancak son bir yılda sadece 14 ayar setler satabiliyoruz. 22 ayar bir setin gramı 3300 TL, ağırlığı ise ortalama 100 gram. Bu da bir setin 350 bin TL’yi bulmasına neden oluyor.”

Exit mobile version