Holdingin açıklamasına göre, bu sertifikasyon süreci, kadın ve erkek çalışanlar arasındaki ücret eşitliğini resmi olarak belgelemeyi amaçlamaktadır. İki aşamalı değerlendirme süreci kapsamında, çeşitlilik ve kapsayıcılık temelli veriler, ücret politikası, işe alım süreçleri, terfi ve yan hak gibi uygulamalar bilimsel bir metodolojiyle incelenmiştir.
Yıldız Holding’in bu süreçte elde ettiği sertifika, işveren markasına değer katan bir belge olarak nitelendirilmekte ve iş dünyasında fırsat eşitliği anlayışının tesis edilmesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Holdingin 300’den fazla markasıyla faaliyet gösterdiği ve 5 kıtada 4 milyar insana ulaştığı belirtildi.
Ayrıca, holdingin kadın çalışan oranının artırılması ve üst yönetimdeki kadın temsilinin güçlendirilmesi amacıyla 2030 hedeflerinin olduğu vurgulandı. Geçen yıl içinde terfi alan kadın çalışan oranının yüzde 57’ye ulaştığı da raporlanmıştı.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Tütüncü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, holdingin değerlerinin merkezinde insan yatırımı ve fırsat eşitliği kültürünün bulunduğunu vurgulayarak, uluslararası düzeyde tanınan eşit ücret sertifikasını almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Eşit Ücret Derneği ceo’su Lisa Rubli ise Yıldız Holding’in çeşitlilik ve kapsayıcılığı önceliklendirerek sektördeki liderliğini pekiştirdiğini belirtmiş ve holdingin şeffaf duruşuyla paydaşlar nezdinde güven tesis ettiğini ve en iyi yetenekleri çekmek için önemli bir rekabet avantajı elde ettiğini dile getirdi.