Yüksek maaşa yüksek prim geliyor! Milyonları ilgilendiren düzenleme yolda: SGK uzmanı açıkladı

Yüksek maaşa yüksek prim geliyor! Milyonları ilgilendiren düzenleme yolda: SGK uzmanı açıkladı

Karakaş, emeklilik sisteminin vatandaşları daha uzun süre çalışmaya teşvik edecek bir yapı kazanacağını belirtti. Yeni düzenlemelerle, daha fazla prim ödeyerek emekli olan bireylerin maaşlarının artacağına dikkat çekti. 20 yıl çalışan bir kişinin emekli maaşının %40 bağlandığını ifade eden Karakaş, bu süreyi 25 yıla çıkaranların maaşlarının 20 bin liraya kadar yükselebileceğini açıkladı.

“Emekli maaşları, çalışma süresiyle doğru orantılı olarak artacak. Her ek yıl için maaşlar %2 oranında yükselecek” diyen Karakaş, mevcut sistemin ödüllendirici bir yapıda olduğunu vurguladı. Örneğin, 40 yıl çalışan bir bireyin emekli maaşı, 38 bin liraya kadar çıkabilecek.

Medya üzerinden yayılan “emeklilik yaşı 60 ve 65’e çıkarılacak” haberlerinin gerçek dışı olduğunu belirten Karakaş, mevcut düzenlemeye göre emeklilik yaşının 2048 yılında 65’e yükseleceğini söyledi. Bu konuda vatandaşların endişelenmesine gerek olmadığını ifade etti.

Son dönemde TÜİK’e karşı açılan bir davanın, tüm emeklilerin maaşlarını etkileyeceği yönündeki iddialara da yanıt veren Karakaş, “Bu dava bireysel bir olaydır. Mahkeme kararının tüm emeklileri kapsayacağına dair bir durum söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Karakaş, emeklilerin maaş artışlarıyla ilgili söylentilerin gerçek olmadığını, sadece Ocak-Haziran dönemi için geçerli bir ara karar olduğunu da sözlerine ekledi.

Exit mobile version