Yüzde 38 yetmedi elektrikte yeni zam hazırlığı: Eski faturanızı mumla arayacaksınız

Yüzde 38 yetmedi elektrikte yeni zam hazırlığı: Eski faturanızı mumla arayacaksınız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2025’te tüketime göre farklılaştırılmış bir tarife sistemine geçileceğini duyurmuştu. Bakan’ın açıklamasına göre, yüksek miktarda elektrik kullananlar daha fazla maliyete katlanacak ve bu kesim, üst gelir grubu olarak değerlendirilecek. Ancak, uzmanlar bu uygulamanın sadece üst gelir grubunu değil, düşük gelirli haneleri de etkileyeceği konusunda uyarıyor.

DW Türkçe’ye konuşan Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Olgun Sakarya, Bakan’ın açıklamalarının ekim ayında yapılacak olan zamlara bir hazırlık niteliğinde olduğunu belirtti. TMMOB Enerji Çalışma Grubu’ndan Oğuz Türkyılmaz ise “Üst gelir grubunu nasıl ölçecekler? Tüketim fazlalığını vatandaşa yüklemek adil değil,” diyerek zamma karşı çıktı.

Bakan Bayraktar’ın, devletin elektrik ve doğalgaz faturalarının yüzde 60’ını karşıladığı açıklaması da tartışma konusu oldu. Sübvansiyonun sadece enerji bedeline uygulandığını belirten uzmanlar, vatandaşın faturalarının büyük bölümünün yine kendi cebinden çıktığını ifade etti.

Exit mobile version