Zam Düşük Olsa da Asgari Ücreti Artıracak Formül: O Düzenleme Devreye Alınabilir… Bakan Işıkhan ‘Benzer Bir Atak Olursa’ Diyerek Anlattı

Zam Düşük Olsa da Asgari Ücreti Artıracak Formül: O Düzenleme Devreye Alınabilir… Bakan Işıkhan ‘Benzer Bir Atak Olursa’ Diyerek Anlattı

Son dakika haberi… Asgari ücret zammı ile milyonların geliri Ocak 2025’te yeniden değişecek. Bu yıl ara zam olmadan 17.002 TL alan asgari ücretliler ‘2025 asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak?’ sorularına yanıt arıyor? Aralık ayı başında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ise en önemli veri olarak enflasyonu masaya getirecek. 4 kez toplanacak komisyon son toplantısının ardından nihai kararı verecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammı için çalışmaların bu yıl daha erken başladığına dikkat çekmişti. Bakan Işıkhan son dakika asgari ücret için yaptığı açıklamada ise, “Geçen yıl aralık ayında nasıl bir yol izlediysek bu yıl da öyle bir yol izleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşımızın satın alma gücünü koruyacak, geliştirecek bir ücret seviyesinde olmasını ülkenin bir vatandaşı ve Bakanı olarak arzu ediyorum. Ancak bunu ben tek başına belirleyemiyorum. Çünkü işçi ve işverenin vereceği oranlar arasında bizim bir hakem rolümüz var. İnşallah hayırlı bir noktada anlaşılır. Aralık ayının belli bir tarihinde bir araya geleceğiz. Türk-İş geçen sene işçileri getirdi. Belki benzer bir atak olursa bu sene işçileri ağırlamaktan da mutluluk duyarız. Zaten işçiler bizim paydaşlarımız” dedi.

Maaş zamları konusunda ilk adım 2025 asgari ücret rakamı için atılacak. Yeni asgari ücreti belirlemede ise enflasyon rakamları masadaki en önemli gösterge olacak. Aralık ayı sonunda uzlaşma yolu ile belirlenecek asgari ücret zammı için en yeni hesap ise ortaya çıktı.

2024 asgari ücret zammı yüzde 49,11 olmuş net asgari ücret 17.002, brüt asgari ücret 20.002 TL’ye yükselmişti. Merkez Bankası’nın son Piyasa Katılımcıları Anketi’nde ise enflasyon için yıl sonu tahmini yükseldi ve yüzde 44,11 olduğu bildirildi. Bu rakam ile asgari ücret 2025 yılı için 24.502 liraya yükselebilir. Ancak masaya gelecek tüm göstergeler ışığında asgari ücrette psikolojik sınır 25 bin TL olarak öne çıkıyor.

Exit mobile version