Bilimsel olarak kanıtlandı: Yatakta sakın telefon kullanmayın! Zatürreden idrar yolu enfeksiyonuna kadar çok riskliymiş

Bilimsel olarak kanıtlandı: Yatakta sakın telefon kullanmayın! Zatürreden idrar yolu enfeksiyonuna kadar çok riskliymiş

MattressNextDay tarafından yapılan araştırmada, cep telefonlarında hamamböceği dışkısında bulunan zararlı bakteriler ortaya çıktı. Bilim insanları bu mikrop ile temas eden hastalarda, ciltte döküntüler, zatürre görüldüğünü açıkladı.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre, uzmanlar, sıcak ve nemli yatak ortamının bu patojenin büyüyüp yayılması için mükemmel bir ‘petri kabı’ olduğunu belirtti. Ortalama bir kişinin telefonuna günde tahminen 2 bin 617 kez dokunduğu belirtilen araştırmada yatakta telefon kullanmanın hastalıklara davetiye çıkardığı ifade edildi.

Araştırmacıların on akıllı telefondan ve on akıllı saatten örnekler alarak yürüttüğü incelemelerde akıllı telefonların en kirli teknoloji parçası olduğu ve televizyon kumandası gibi mikropların yoğun olduğu yerlerden daha fazla bakteri barındırdığı ortaya çıktı.

Telefonlarda çıkan bakteri ise hamamböceği dışkısında bulunan Pseudomonas aeruginosa olarak açıklandı. Her sekiz hamamböceğinden birinin potansiyel olarak zararlı olan bu bakteriyi taşıdığını belirten bilim insanları, bakterinin yataklarda bulunan sıcak ve nemli ortamlarda hızla geliştiğini ifade etti.

Bakterilerin büyümesi ve insanları potansiyel olarak enfekte etmesi için ideal ortamın yataklarda olduğunu duyurdu. Uzmanlar yatakta telefon kullananlarda göz enfeksiyonları, ciltte döküntüler, irin dolu sivilceler, ishal ve baş ağrısı gibi durumların görülebileceğini ifade etti.

Exit mobile version