Bu besinler bağırsak sistemini tertemiz yapıyor! Beyinden sonra vücudun en önemli organı, vücudun dengesini sağlıyor

Bu besinler bağırsak sistemini tertemiz yapıyor! Beyinden sonra vücudun en önemli organı, vücudun dengesini sağlıyor

Ev ortamında ve az tuzlu olarak oluşturulan lahana turşusu bağırsaklar için doğal temizleyicilerden biri. İçeriğindeki vitaminler ve minerallerle faydalı bir sebze olan lahana; pişmiş, çiğ ya da turşu olarak tüketildiğinde bağırsakları temizleyen ve sağlıklı çalışmasını sağlayan güçlü bir probiyotik kaynağı.

Aynı zamanda zengin bir lif kaynağı olan lahana; bağırsak hastalıklarına karşı da koruyucu özelliğe sahip. Ev turşusunu kurarken tuz yerine sirke tercih edilmesi daha doğru olur.

Bağırsaklar normal fonksiyonlarını sürdürürken bakteri, toksin, virüs, ağır metal gibi birçok zararlı madde ile karşı karşıya kalabilir. Bunun için bağırsakların güçlendirilmesi gerekir.

Sağlıklı bir bağırsak florasında kemik sularının önemli bir rolü var. Vitamin ve minarellerin dışında jelatin, doğal yağlar ve sağlıklı aminoasitler içeren kemik suyu bağırsakların onarılması ve güçlenmesi için oldukça faydalıdır. Kemik suları, yemeklere ve çorbalara eklenerek tüketilebilir.

Mynet’te yer alan habere göre, bağırsak sağlığı için vücuttaki yararlı bakterilerin arttırılmasını gerekir. Yararlı bakterilerin arttırılmasında lif içeren doğal besinler en önemli yardımcılar.

Bir çeşit lif olan inülini vücuda çokça sağlar. İnülin; bağırsaklarda sağlıklı bakterilere dönüşen, iyi bakterilerin beslenip, çoğalması için önemli bir madde.

Antep fıstığı, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor. Antep fıstığı, lezzetinin yanı sıra bağırsaklar için tam bir sağlık deposu. Bağırsak kaslarının güçlenmesi, düzenli çalışması konusunda oldukça etkili. Gün içerisinde ara öğün olarak 12-15 adet tüketilen Antep fıstığı, günlük lif miktarını sağlar ve yararlı yağ asitleriyle de bağırsak hareketlerini hızlandırır.

Exit mobile version