Günde bu kadar süre oturuyorsanız kalp krizi riski artıyor! Egzersiz yapsanız bile uzun süre oturmak zararlı

Günde bu kadar süre oturuyorsanız kalp krizi riski artıyor! Egzersiz yapsanız bile uzun süre oturmak zararlı

Diken’de yer alan habere göre, ortalama yaşı 62 olan katılımcıların yüzde 56’sı kadındı ve günlük ortalama hareketsizlik süreleri yaklaşık 9,4 saat olarak tespit edildi.

Araştırma atriyal fibrilasyon (AF), miyokard enfarktüsü (ME) ve kalp yetmezliği (KY) gibi kalp hastalıkları riskinin hareketsiz sürelerin artmasıyla birlikte yükseldiğini gösterdi. Özellikle KY ve kalp hastalığı riski, hareketsiz süre günde 10,5 saati geçtiğinde ciddi bir artış gösteriyor.

Çalışmaya göre önerilen haftalık 150 dakikalık fiziksel aktivite yapan bireylerde AF ve ME riskleri azalsa da KY ve kalp hastalığına bağlı ölüm riski yüksek. Bu hareketsizliği azaltmanın fiziksel aktivite kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Araştırmanın ortak yazarı Shaan Khurshid halk sağlığı politikalarının hareketsizliği azaltmaya odaklanması gerektiğini belirtti. Shaan Khurshid’e göre günde 10,6 saatten fazla hareketsiz kalmamanın kalp sağlığı için asgari bir hedef olmalı.

Brown Üniversitesi Aile Hekimliği Bölümü’nden Charles Eaton ise araştırmanın hareketsiz yaşamın sağlık üzerindeki tehlikelerine dair güçlü kanıtlar sunduğunu belirterek, “Daha iyi sağlık için insanları daha fazla hareket etmeye teşvik etmeliyiz” dedi.

Exit mobile version