İş görüşmesinde bu 4 kelimeyi sakın kullanmayın! Bilenler işi kapıyor: Taktiği ünlü şirketin uzmanı verdi

İş görüşmesinde bu 4 kelimeyi sakın kullanmayın! Bilenler işi kapıyor: Taktiği ünlü şirketin uzmanı verdi

CNBC Make It’teki habere göre, Google’ın eski işe alım uzmanı ve maaş veri şirketi FairComp’un CEO’su Nolan Church, mülakatta kullanılan bazı kelimelerin “büyük tehlike işaretleri” olduğunu savunuyor.

Church’ün iş arayanlara söylememeleri konusunda ısrarcı olduğu ifadeler şunlar:

‘MÜKEMMELLİYETÇİYİM…’

Mülakatı gerçekleştiren kişi hangi konularda kendinizi geliştirebileceğinizi öğrenmek istediğinde, öğrenecek bir şeye ihtiyacınız olmadığı izlenimi vermeyin. Church, bunların “çok çalışıyorum” veya “mükemmeliyetçiyim” gibi ifadeler olabileceğini söylüyor. Bunlar aslında birer iltifatken karakter kusurları olarak algılanabilir. Bunu yaptığınızda, “saçmalıyorsunuz algısı oluşuyor” diyor. “Gerçek değilsiniz.” Bir insan olarak kim olduğunuz konusunda dürüst olmadığınızı ya da gerçekten bir çalışan olarak daha iyi olamayacağınızı düşündüğünüzü düşünebilirler. Unutmayın, “Sizi mükemmel olmanız için işe almıyorum” diyor. “Seni bizimle birlikte büyümen için işe alıyorum.” Church, bu boş ifadeler yerine, yaptığınız bir hatayı, bundan ne öğrendiğinizi ve ileriye dönük olarak nasıl geliştiğinizi örnek olarak vermenizi öneriyor.

Çalışma arkadaşlarınızda ilgili olumsuz ifadeler kullanmaktan kaçının. İster eski bir iş arkadaşınız, ister yöneticiniz veya şirketiniz olsun “suçu sizden başkasına atan her şey kulağa kötü gelir” diyor Church. Sorumluluk almak, mükemmel olmadığınızı kabullenecek kadar alçakgönüllü olduğunuzu ve hatalarından ders alarak daha iyi olmaya istekli olduğunuzu gösterecektir.

Sorulara “Bilmiyorum” cevabı vermek de mutlaka kaçınmanız gereken kelimelerden. Bunu duyduğu zaman Churcah, “Tamam, yani konuşma bitti mi? Bu sorunları çözmeyecek misiniz?” diyor. Özellikle kariyerlerine yeni başlayan gençler söz konusu olduğunda, neleri başarabildiğinize dair somut örnekler verebileceğiniz çok fazla deneyiminiz ya da anekdotunuz olmayabilir.

Exit mobile version