Kahveyi İçmemeniz Gereken Saatler! Tüm Faydasını Sıfırlıyor ve Zarar Veriyor

Kahveyi İçmemeniz Gereken Saatler! Tüm Faydasını Sıfırlıyor ve Zarar Veriyor

Sabahları hemen kahve içmek, vücudun doğal olarak ürettiği kortizol hormonu seviyelerini etkileyebilir. Kortizol, vücudun stresle başa çıkmasına yardımcı olan bir hormondur ve sabahları yüksek seviyelerde salgılanır. Uyanır uyanmaz kahve tüketmek, kortizol seviyelerini olumsuz yönde etkileyebilir ve vücuttaki doğal enerji dengesini bozabilir.

Uyku uzmanı Rex Isap, dengeli kahve içmenin faydalı olabileceğini ifade ederek uyandıktan sonra ilk saat içinde kahvenin tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Isap, gün boyunca beynimizin adenozin isimli bir kimyasal ürettiğini ve bu kimyasalın artması uyku ihtiyacının artmasına neden olduğu, kafein tüketiminin ise tüketen kişileri uyanık tuttuğunu ve adenozin reseptörlerini engellediğini söyledi.

Kahve, içerdiği kafein sayesinde yorgunluğu azaltır ve enerji seviyelerini yükseltir.

Dünyada en sık tüketilen sıcak içeceklerden biri olan kahvenin vücuda pek çok faydası bulunur. Ancak kahveyi sabah uyandıktan sonra tüketmek bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Uyku uzmanı Rex Isap, “Kahve içmeden uyanamam” diyenlere bir uyarıda bulundu. Eğer sabah uyanır uyanmaz kahve tüketiyorsanız bunu iki kez düşünmelisiniz diyen uzman isim uyandıktan sonra ilk saat kahve içilmemesi gerektiğini söylüyor.

Kafein, konsantrasyonu artırabilir ve zihinsel uyanıklığı destekler.

Kahve, vücudu serbest radikallerden koruyan önemli bir antioksidan kaynağıdır.

Kafein, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını artırabilir.

Bazı araştırmalar, düzenli kahve tüketiminin Parkinson hastalığı, Alzheimer ve tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini göstermektedir. Düzenli kahve tüketiminin kalp hastalığı riskini azaltabileceği bazı çalışmalarla belirtilmiştir.

Kahve, ruh halini iyileştirici etkileriyle bilinir ve bazı araştırmalar, depresyon riskini azaltabileceğini göstermektedir.

Kahve, siroz ve karaciğer kanseri riskini azaltabilir.

Kaynak: NTV -Fotoğraflar: AA

Exit mobile version