Bakan Göktaş, kadın kooperatiflerinin kadınlar için bir dayanışma ve kalkınma modeli olduğunu belirtti. “Kooperatiflerin kapısından giren her kadın, sadece kendi hikayesini değil, başka kadınların hikayelerini de taşır. Kadınların ortak çabası, gelecek nesilleri de aydınlatır. Bir kadının emeği, başka bir kadının umudu olur” şeklinde konuşan Göktaş, kooperatiflerin kadınlar arasındaki dayanışmayı güçlendirdiğini ve toplumun kalkınmasına katkı sağladığını ifade etti.
Bakan Göktaş: Kadına şiddete sıfır tolerans ilkemizi sürdürüyoruz
Kadınların iş gücüne katılımını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Göktaş, “2028 yılı sonuna kadar kadınların iş gücüne katılım oranını %40’a, istihdam oranını ise %36’ya çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu hedefler doğrultusunda, kadın girişimciliğini desteklemek ve yeni iş imkanları yaratmak için çeşitli hizmet modelleri geliştiriyoruz” dedi.
Bakan Göktaş: 4,9 milyar TL hesaplara yatırıldı
Kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını güçlendirecek strateji ve eylem planlarını hayata geçirdiklerini belirten Göktaş, bugüne kadar 81 ilde yürütülen çalıştay ve eğitimlerle 45 binden fazla kadına ulaşıldığını ve 1.207 kadın kooperatifinin kurulmasına destek olduklarını aktardı.
Bakan Göktaş: Her ailenin bir ‘aile rehberi’ olacak
Kadın cinayetlerine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı. Göktaş, “Tüm paydaşlarımızla bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadın STK’ları ve medya temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştirdik. 6284 sayılı Kanunu sonuna kadar uygulamaya devam edeceğiz. Şiddete karşı sıfır tolerans ilkemizle mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.