Barış Pehlivan hapsedilmek istenirken… Kumpasla ceza yağdıran Fethullahçı hakim serbest!

Barış Pehlivan hapsedilmek istenirken… Kumpasla ceza yağdıran Fethullahçı hakim serbest!

Pehlivan’ın yasadan yararlanması gerekip denetimli serbestlik alması gerekirken FETÖ kumpası Ergenekon davasının mahkeme başkanlarından Hasan Hüseyin Özese’nin tahliye edildiği ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında, 27 Temmuz’da tahliye olan Özese’nin, 1 Ağustos’ta denetimli serbestliğe başvurduğu ve hakkında herhangi bir yükümlülük konulmadığına dikkat çekti.

Yazının ilgili kısımları şöyle:

Özese, 17-25 Aralık’tan sonra İstanbul’dan Sakarya’ya sürüldü. 15 Temmuz’dan bir gün sonra gözaltına alındı. Tutuklanarak, Bolu F Tipi’ne kondu. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde TBMM’yi ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ile FETÖ üyeliğinden yargılandı. Bu davada, tanık olarak dinlenen eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Özese için şunları söyledi: “17-25 Aralık’tan sonra bakanlıkta çalışma yapıldı. O çalışmada Hasan Hüseyin beyle ilgili ‘Cemaat bağlantısı var’ diye bilgi getirildiği için başka yere tayin ettik.”

Okur, Ergenekon Davası’nı eleştirerek, “Yargılama ile ilgili ciddi endişelerimiz vardı. Normal usulün uygulanmadığına, usulün dışına çıkıldığına inanıyordum” dedi.

Bu yargılama 2019 yılında bitti. Özese’nin FETÖ üyesi olduğuna hükmedildi. Karardan: “FETÖ hiyerarşik yapısı içerisinde yer alıp verilecek görevleri yerine getirmeye hazır olmak üzere kendi iradesini örgütün iradesine terk ettiği, örgüte hakim olan hiyerarşik gücün emrine girdiği, örgüt üyesi sıfatına haiz olduğu…”

Özese’ye örgüt üyeliği suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

Usule göre Özese’nin infaz süresi 14 Temmuz 2026’da bitiyor. Koşullu salıverilme tarihi ise 13 Ocak 2024. Özese, koşullu salıverme tarihine bir yıl kala denetimli serbestlikten yararlanmak için Bolu F Tipi Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığı’na başvurdu. İfadesinde, suçlamaları reddetti.

Özese’nin “Örgütle irtibat ve iltisakının koptuğuna, salıverilme sonrası örgütsel bilinçle hareket etmeyeceğine dair kesin kanaate varılamamıştır” denildi. 7 Nisan’da toplanan kurul, Özese’nin denetimli serbestlikle cezasının infaz edilmemesi uygun bulunmadı. Özese, yasa gereği üç ay sonra, 12 Temmuz’da bir daha başvurdu.

Exit mobile version