Çoğu yayın kuruluşunda, özellikle TRT’de kendisine ve İYİ Parti’ye yer verilmediğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, ‘’Mikrofonlar dizilirken bütün basın mensupları birbiriyle yarışır ama bize televizyon ekranlarında çok fazla yer vermezler. Bakarım yani medyanın yandaşı var, medyanın yoldaşı var. Medyanın da bir de bizim vergilerimizle ayakta kalan resmî devlet televizyonu ve radyosu var. Yandaş medyayla ilgili bir şey söylediğimiz zaman yoldaş tarafının takdir ve teveccühüne mazhar oluruz aynı zamanda da haberlerine konu oluruz. Efendim yoldaş tarafa bir şey söylediğimiz zaman bu sefer de yandaş taraftan yoldaş tarafa söylenmiş olanlara bizim verdiğimiz cevaplar nakledilir. Ama TRT’de en az haberlerine yer verilen parti İYİ Parti, en az görünen genel başkan da Müsavat Dervişoğlu. Hiç kızmıyorum doğrusunu isterseniz sinirlenmemek ile de kalmayıp aynı zamanda iftihar ediyorum. Çünkü benim mücadele azmimi arttırıyorlar. Devletin televizyonu bizi göstermiyor, radyosu haberimizi vermiyorsa o zaman biz üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmek amacıyla yollara düşeriz. Gerekirse 85 milyonla kucaklaşmak için İYİ Parti kadroları benimle birlikte yollarda olacak. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, yorulmayacağız ve yılgınlığa da düşmeyeceğiz’’ diye konuştu.
Her partinin içinden farklı farklı partiler çıktığını ve İYİ Parti’nin de içinden 4 farklı parti çıktığını belirten Dervişoğlu; ‘’İçimizden 4 parti çıkmış olmasına rağmen hâlâ kaya gibi ayaktayız. Kimseyi suçlamak için söylemiyorum. Türkiye’de yürürlükte olan sistem yüzde 48 buçuğu yüzde 49 buçuğu 50+1’e tamamlamaya müsait ittifakları oluşturmuştur. Yani adam yüzde 50+1 alır da iktidar olursa bir siyasi parti 49 buçukta kaldığında onu 50’ye tamamlayacak 0.50’ye 100 puan muamelesi yapar. Bu da siyasetçilerin işini kolaylaştırmıştır. Kendi partilerinin içinde beklentilerine karşılık bulamayanlar ya da siyasi ikbal kaygılarını bertaraf edemeyenler, ‘O zaman bir yerde bir parti kurarız, sistem zaten yüzde 50’yi istiyor. yüzde 49 olmuş da 50’yi tamamlayamamış olmanın da yanında siyasetten saf tutarız’ iştihasıyla yeni partiler oluşmasının önünü açıyor” dedi.
Bunu sadece İYİ Parti’nin içinden çıkmış partiler için söylemediğini belirten Dervişoğlu; ‘’Bazı sivil inisiyatifler de bunlara dâhil. Yani oturursunuz, bir Cumhurbaşkanı adayının kampanyasına destek vererek Türk siyasetinde kendinize yeni bir alan açabilme imkânını yakalayabilirsiniz. Ama bunun adı siyaset olmaz, bunun adı pazarlık olur. Türkiye’nin millî ve manevi kıymet hükümleri içinde, bizi millet yapan değerleri içinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi içinde pazarlık masasına koyabileceğimiz bir değerimiz olmadığı için İYİ Parti olarak bundan sonraki yolculuğu pazarlıklarla değil, mücadelelerle geçireceğimizin müjdesini veriyorum’’ dedi.
İYİ Parti’den ayrılanlara başarılar dileyerek konuşmasını sürdüren Dervişoğlu; ‘’Siyaset gidenlerle değil kalanlarla yapılıyor. Demek ki kim giderse gitsin Giresun’dan anlaşılıyor ki hiçbir şey değiştirilemez.’’ dedi.