İnternet, yaşamın hemen hemen her alanını etkiledi. Ticaretten eğitime, cümbüşten erişime kadar bir hayli alanda devrim yaratan bu teknolojik büyüme, özellikle Covid-19 salgınıyla beraber daha da ehemmiyet kazandı. Fiziksel temasın kısıtlandığı bu yarıyılda insanlar, gereksinimlerini internet aracılığıyla karşılamanın yeni bir yarıyılına adım attı.
Siteefy sitesinin bilgilerine göre dünya çapında 1 milyar 106 milyon 671 bin 903 web sitesi bulunuyor. Bu web sitelerinin takribî yüzde 18’i faal olarak kullanılırken, yüzde 82’si faal değil. Saatte 10 bin 500, dakikada 175 ve saniyede 3 yeni internet sitesi yayın yaşamına başlıyor.
En fazla ziyaret edilen internet siteleri arasında ilk sırayı “google.com” alıyor. Google’ı “youtube.com”, “facebook.com”, “instagram.com” ve “twitter.com” izliyor. Kullanıcıların bu sitelere tükettikleri müddetler de dikkat çekici. Misalin, bir kullanıcı Google’da vasati 10 dakika 38 saniye geçirirken, Youtube’da bu vakit 20 dakika 25 saniyeye çıkıyor.
Dünya popülasyonunun yüzde 64,9’u 5,18 milyar interneti kullanırken, yüzde 59,9’u 4,8 milyar sosyal medya hesaplarını faal olarak kullanıyor. Bölgesel açıdan Kuzey Avrupa, azami internet ulaşım oranına sahip bölge olarak öne çıkıyor. Norveç, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ise yüzde 99 internet ulaşımı ile öne çıkan ülkeler arasında bulunuyor.
İnternetin süratle gelişmesi ve dağılması, dijital çağın eforunu ve tesirini bir defa daha gösteriyor. Teknolojinin bu süratli evrimi, gelecekte daha da fazla başkalaşım ve mutasyona işaret ediyor.