AK Parti şiddet faili Melih Ünlüer’i reddetti: ‘Öyle bir gençlik kolları başkanımız yok’

AK Parti şiddet faili Melih Ünlüer’i reddetti: ‘Öyle bir gençlik kolları başkanımız yok’

13 Ekim Pazar günü yaşanan olayda, Melih Ünlüer, Fatma Banu Çoban’a yumruk attı. Çoban’ın burnu kırıldı, yüzü kan içinde kaldı. Genç kadın ameliyata alınırken saldırgan Ünlüer ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Melih Ünlüer’in saldırıdan sonra ‘Nasıl vurdum kıza’ diyerek övündüğünü öne süren Çoban’ın ise 2 ay sonra tekrar ameliyat olması gerekiyor.

AK Parti ilçe gençlik kolları başkanından genç kadına yumruklu saldırı: ‘Nasıl vurdum kıza’

Olayın ardından Melih Ünlüer’in görevden alındığı veya istifaya zorlandığı iddiaları gündeme geldi. ANKARAGÜNDEM, Ünlüer’in görevine ilişkin soruları AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’a sordu. İnan, Ünlüer’in 1 ay önce kongre sürecinde görevden alındığını ve olayın yaşandığı gün Keskin Gençlik Kolları Başkanı olmadığını söyledi. Ancak AK Partili kaynaklardan alınan bilgiye göre Ünlüer, saldırısı nedeniyle görevden alındı.

Olayı lanetlediklerini ve mağdurun yanında olduklarını söyleyen İnan, Ünlüer’in olayın yaşandığı gün Keskin Gençlik Kolları Başkanı olduğunu reddetti:Öyle bir gençlik kolları başkanımız yok. Aktif görevde değil. Önceki dönem gençlik kolları başkanımız. 1 ay oldu görevi biteli. Kongre sürecinde değiştirdik. Olayı lanetliyoruz, mağdurun yanındayız. Böyle bir şeyin olması, böyle birinin partimizde olması kabul edilemez. Burası bir hukuk devleti. Elbette hukuk gereğini yapacaktır.

İnan, Ünlüer aktif görevde olsa çoktan görevden alınacağını söylerken, “Görevde olmayan bir adamı nasıl görevden alalım?” diye sordu ve partiden istifa etmemesi halinde ihraç edileceğini söyledi.

Exit mobile version