CHP’li Başarır: Kılıçdaroğlu’nu zorla getirebilecek bir güç yok

CHP’li Başarır: Kılıçdaroğlu’nu zorla getirebilecek bir güç yok

İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’a hakaret iddiasıyla yargılandığı davada ‘zorla getirme’ kararı verdi. Kararın ardından TBMM Genel Kurulu’nda CHP ve AK Parti grupları arasında tartışma çıktı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, karara tepki göstererek şunları söyledi:

“Yeni aldığımız bir haber. Ülkeyi bu haberler meşgul edenlerden utanç duyuyorum. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu partinin onurudur, gururudur. Milyonların da saygı duyduğu bir isim. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı’nın avukatlarının şikayeti üzerine kendisi hakkında zorla getirme kararı vermiş. Herkes şunu bilsin ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu zorla oraya getirebilecek bir güç yok. Kim bunlar? Ankara’da ikamet eden sayın genel başkanımız İstanbul’da yargılandığın bir davadan dolayı, avukatının Ankara’da ifade verme talebine rağmen ülkenin hukuku utanç verici bir noktaya gelmiştir. Yargısı gerçekten o kadar taraflıdır ki burada oturan, ikametgahı olan, bu partide genel başkanlık yapmış bir ismi zorla getirecek. CHP’nin 128 tane milletvekili grubu, 81 il başkanı burada. O mahkeme alabiliyorsa gelsin alsın. Ayıp.”

Başarır, AK Parti grubu sıralarına “Bağırma, ayıp. Bağırıyorsun. Neye itiraz ediyorsun sen. Saygısız, terbiyesiz” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ise Başarır’ın sözlerine şu şekilde yanıt verdi:

“Ali Mahir Bey, bir mahkeme kararından bahsediyorsa bunun hesabı elbette mahkemeye sorulamaz. Cumhurbaşkanımızın ismini karıştırarak böyle bir iddiada bulunmak hem yargıya hem ülkenin cumhurbaşkanına saygısızlık. Cumhurbaşkanımızın işini gücünü bırakıp mahkemeye böyle bir talimat vereceğine kimse inanmaz. Bu haberi kim çıkarttıysa külliyen yalandır. Bunun hesabı sorulacaksa avukatları mahkemeyle görüşür ve sorarlar. Bu tip iftira ve yalan iddialarla Meclis’te bu ortamı germeye de gerek yok. Cumhurbaşkanımızın isminin kasten karıştırılmasını hiç doğru bulmuyoruz.”

Başarır, Şahin Usta’nın sözleri üzerine “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlarının şikayeti üzerine dedim. Bunda ne var? O şikayet etmiş. Onun avukatının adı yargının her yerinden çıkıyor. Mustafa Doğan İnal. Bunu tanımayan yok. Kemal Kılıçdaroğlu’nun veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Eğer hesap veremeyecek birisi varsa Beştepe’de oturandır. Bunu unutmayın” diye konuştu.

Exit mobile version