Ankara ve Bursalılar müjde! Bakan Uraloğlu duyurdu: İki il arası 2 saat 15 dakikaya düşüyor, açılış tarihi belli oldu

Ankara ve Bursalılar müjde! Bakan Uraloğlu duyurdu: İki il arası 2 saat 15 dakikaya düşüyor, açılış tarihi belli oldu

Osmaneli’den başlayarak Bandırma’ya kadar ulaşacak toplam 201 kilometrelik yüksek hızlı tren hattı projesi için açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, ilk etapta Bursa’ya kadar gidecek 106 kilometrelik kesimde projenin idari kesimlerinin tamamlandığını belirtti. Projenin önünde herhangi bir idari süreç kalmadığını ifade eden Uraloğlu, yapım çalışmalarının yürütülmesi ile ilgili sürecin devam ettiğini vurguladı. Rayların döşeme işleminde %20 %30 gibi Bir işlemin tamamlandığını dile getiren Bakan Uraloğlu, tünellerin tamamlandığını söyledi. Bakan Uraloğlu, 2025 yılı sonuna kadar yapım çalışmalarının tamamlanacağı sinyalini verdi.

Uraloğlu, “ Zorlu bir proje olduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, 7 tane istasyon, 23 tane tünel, 12 tane kaçış ya da emniyet tüneli, 15 tane aç kapat tüneli, 34 tane demir yolu köprüsü, 15 adet viyadük, 92 alt geçit ve 53 üstgeçit ve ayrıca da 208 menfezden oluşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Projenin tamamlanması ile birlikte Ankara’dan Bursa’ya ya da Bursa’dan Ankara’ya yalnızca 2 saat 15 dakikada ulaşım sağlanabileceği belirtildi. Buradan İstanbul arasının da 1 saat 15 dakikalık bir seyahat süresi olacağını belirten Uraloğlu, projenin yalnızca Bursa, İstanbul, Ankara arası ile sınırlı kalmayacağını belirterek Sivas’a kadar devam eden bir yapım çalışması olduğunu aktardı.

Edirne sınır kapısına kadar daha geniş bir ulaşım demir hattı çalışması bulunduğunu belirten Uraloğlu, Akdeniz’deki Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hattının oradan Ovaköy’e kadar uzanan bir sistem bulunduğunu söyledi. Kalkınma yoluyla Basra körfezi’ndeki Irak’ın FAV limanına kadar bağlantının bir taraftan da yine Sivas’tan Bakü Tiflis, Kars hattına kadar bağlanacağını belirten Uraloğlu, yapım aşaması devam eden birçok proje olduğunu da belirtti.

Exit mobile version