ATM işlemlerinde yeni düzenleme geliyor! ATM işlemlerindeki yeni düzenlemeler ne?

ATM işlemlerinde yeni düzenleme geliyor! ATM işlemlerindeki yeni düzenlemeler ne?

ATM’den para çekme işlemleri ile ilgili yeni bir düzenleme getirilmesi planlanırken, yeni uygulanacak düzenlemeye kapsamında, ATM üzerinden gerçekleştirilen para çekimlerine sınır getirileceği bilgisi yer verilirken, 10 bin TL’nin altında gerçekleşen işlemleri için banka veznelerinin kullanılması ile ilgili yeni bir karar alınarak, zorunlu hale geleceği bilgisi verildi.

Nakit para işlemleri ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacağı, Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu’nun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile duyuruldu.

Şenol Babuşçu tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamaya sonrasında, milyonlarca vatandaş tarafından odak noktası oldu. Yeni uygulama ile birlikte bankacılık sektöründe yeni bir dönemin başlangıcını gösterirken, Nakit para işlemlerinin büyük bir bölümünü etkisi altına alacak yeni bir düzenleme hayata geçirilmesi planlanıyor.

Özellikle son zamanlarda ATM üzerinden gerçekleştirilen işlemler günbegün artış göstermeyen devam ederken, tüketicilere yeni düzenleme getirilerek, 10 bin TL’nin altında gerçekleşen işlemler için banka şubelerini tercih edilmek zorunda olacağı bilgisi verildi.

ATM işlemleri ile ilgili yeni alınan karar sonrası, hızlı ve pratik bankacılık olarak adlandırılan ATM’lerden 10 bin TL altında işlem yapmak isteyen kart kullanıcılarını biraz zorlayacak gibi görünse de, minimum işlem tutarın da limiti 20 bin TL’ye kadar yükseltmesi ayrı bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Sektör yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, alınan bu yeni karar, müşterileri daha fazla dijitalleşmeye teşvik etmesi olduğu bilgisi yer alıyor.

ATM işlemlerine sınır getirilmesi aktif olarak kart kullanımı sağlayan kişiler tarafından nasıl karşılanacağı merak konusu olurken, minimum işlem tutarının 20 bin TL’ye kadar yükseltmesi ayrı bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Exit mobile version