B Sınıfı Ehliyeti Olanlar Yaşadı: 4 Gün Sonra Başlıyor

B Sınıfı Ehliyeti Olanlar Yaşadı: 4 Gün Sonra Başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), ehliyet sahiplerine yönelik önemli değişikliklerin salı günü gündeme gelmesi bekleniyor. Yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin talepleri doğrultusunda taslak düzenlemede son aşamaya gelindiğini duyurdu. Şubat ayında yapılan düzenlemeyle, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 50 cc yerine 125 cc’lik motosikletleri kullanma yetkisi verilmişti. Şimdi, bu sınırın yeniden düzenlenmesi planlanıyor.

Yapılacak yeni düzenlemeyle, B sınıfı ehliyet sahipleri için 250 cc’lik motosikletlerin de kullanımına izin verileceği öngörülüyor. Bu değişiklik, herhangi bir ek ödeme yapılmaksızın direksiyon sınavı ile sağlanacak. Böylece motosiklet kullanımı, özellikle Türkiye’deki e-ticaret sektöründe önemli bir istihdam artışı sağlaması bekleniyor.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı geçmişte yaptığı düzenlemelerle D sınıfı ehliyet için yaş şartını 26’dan 24’e çekerken, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırını 16 olarak belirlemişti. 29 Ekim’de görüşülecek yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulması hedefleniyor.

A2 ehliyeti, 125 cc’nin üzerinde ve teknik olarak 35 kW güce kadar olan motosikletleri kapsıyor.

Exit mobile version