Babasından öğrendiği tarifle evini geçindiriyor! Havalar ısınınca müşteri de arttı: Faydası saymakla bitmiyor

Babasından öğrendiği tarifle evini geçindiriyor! Havalar ısınınca müşteri de arttı: Faydası saymakla bitmiyor

Kilis’te yaşayan 42 yaşındaki Hülya Döner de sıcaklardan bunalanları ferahlatacak meyan şerbetini, seyyar arabasıyla gezerek satarak hem ev ekonomisine katkıda bulunuyor hem de baba mesleğini ayakta tutuyor. Küçükken babasının öğrettiği şerbetçiliğe devam eden Döner, böylece hem engelli eşine bakıyor hem de çocuklarını okutuyor.

Meyan şerbetinin sıcak havalarda insanları ferahlattığını belirten Döner, “Bu mesleği küçükken babamdan öğrendiğim. Birlikte hazırladığımız bu geleneksel içeceği hazırlarken kaliteden ödün vermiyorum. Ben evlendiğim zaman babam da bu işi bıraktı. Daha sonra ben kendim şerbeti evde yaparak hava sıcaklıklarının arttığı dönemlerde bunalan insanlara satıyorum” ifadelerini kullandı.

Meyan şerbeti satışlarıyla engelli eşine ve 2 çocuğunun eğitimine yardımcı olduğunu belirten Döner, “Babamdan kalan bu meslek ile hem engelli eşime bakıyorum hem de evin geçimini sağlıyorum. Sıcak havaların gelmesiyle birlikte meyan sezonu açıldı. Sabah erken kalkarak meyan kökünü hazırlayarak şerbet haline getiriyorum ve akşam saatlerine kadar satış yapıyorum” dedi.

Exit mobile version