Bahçesine ekene dolar yağıyor! Dünyadan o meyveye büyük ilgi: Zeytin, fındık bile bu kadar kazandırmıyor

Bahçesine ekene dolar yağıyor! Dünyadan o meyveye büyük ilgi: Zeytin, fındık bile bu kadar kazandırmıyor

Mandalina ihracatı %4 oranında artış ile birlikte getirisi de 233,5 milyon dolara yükseldi. Limon ihracatı ise %14 artış göstererek 134 milyon dolara ulaştı. Portakal ihracatı %123 artış göstererek 69,5 milyon dolara ulaşarak narenciye ürün grubundaki en yüksek artışı yakalayan ürün olarak kayda geçti. Greyfurt ihracatına baktığımızda ise %9 oranında bir artış ile getirisi 37.5 milyon dolara ulaştı.

Türkiye’nin narenciye ihracatındaki en büyük payı mandalinaya ait olurken bu yıl önemli bir başarıda beraberinde geldi. 2024 yılının ilk 4 aylık sürecine mandalina ihracatından elde edilen gelir 233,5 milyon dolar olarak kaydedildi. Türkiye’nin narenciye ihracatında elde ettiği toplam gelirin %49’unu oluşturmaktadır. Mandalina ihracatının en büyük pay sahibi ülke ise 98 milyon dolarlık talep ile Rusya oldu.

Rusya’dan sonra 2. sıraya bırak yerleşirken yapılan mandalina ihracatının geçtiğimiz yıla oranla %659 gibi inanılmaz bir artış gösterdiği görülmektedir. Getirisi ise 32 milyon dolara yükseldi.

Exit mobile version