Bakan Özhaseki: Konutlar için 500 bin lira hibe vereceğiz

Bakan Özhaseki: Konutlar için 500 bin lira hibe vereceğiz

Etraf, Şehircilik ve İklim Farklılığı Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Malatya’da ilk kazmanın vurulacağı ‘Yerinde Mutasyon Projesi’ kapsamına dahil edilen zelzelede devrilen ‘Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nın temel atma merasimine katıldı. Bakan Özhaseki, burada başlatacakları projenin hayırlı olmasını beklentisinde bulunarak “Kazasız belasız inşaat süreci ve nihayetinde bitirildiğinde hepimizin şeref edeceği bir alan projesiyle beraber; tam esnaf kardeşlerimizin dükkânlarına yerleşerek iş yapabilecekleri bir civar için Cenab-ı Allah’a hem dua ediyorum hem de bizlere düşen kul olarak çabayı göstermek için burada bulunduğumuzu ifade etmek istiyorum”

Malatya’da Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nın temel atma merasiminde konuşan Etraf, Şehircilik ve İklim Farklılığı Bakanı Mehmet Özhaseki, “Kendi iş yerinizi yapmak istiyorsanız, kendi konutlarınızı yapmak istiyorsanız bizim açıkladığımız bu krediden ve hibe ölçülerinden istifade edin. İşe başlayın. Hiç durmayın. Tasarılar muhakkak. Nerede yapacağınızı da söyleyebiliriz. Evler için vasati 500 bin lira hibe, 500 bin lira da kredi vereceğiz” dedi.

Herkesin bu zelzeleyi yaşadığını kaydolan Bakan Özhaseki, şunları söyledi:”Öğreniyorsunuz büyük bir trajediyle karşı karşıya kaldık. Bu facia gerçekten bizim bin senelik Anadolu uygarlığımızda yaşamaya çalıştığımız bu topraklarda karşımıza çıkan herhalde en büyük facia idi. Bundan daha büyük bir trajediyle karşılaşmadık. 11 şehir sınıyor ama 18 şehir etkilendi. 14 milyon popülasyon etkilendi. 680 bin ev 170 bin de iş yeri devrildi dostlar. Söylemesi çok kolay. Bir çırpıda söyleniyor. 850 bin bağımsız birim. Evet, böyle büyük bir zarar vardı. Bunlardan en ehemmiyetlisi de belki 50 bin canımızı toprağa verdik. Ama bize düşen de bir an evvel bu zararların sarılması, bu yaraların sarılması, bu hasarların giderilmesidir ki, el birliğiyle de bunun altından kalkacağız. Emin olun tam konutlar yapılıncaya kadar, tam dükkanları yapıp esnaf kardeşlerimizi yerleştirinceye kadar içimiz rahat etmeyecek.”

Şehirlerin merkezlerinin canlanmasını istediklerini ifade eden Özhaseki, şöyle devam etti:

Bakan Özhaseki, bulundukları yerin Malatya’nın kalbi olduğunu ifade ederek, “Eskiki geldiğimiz seferlerde de hep buralarda gezdik. Esnaf kardeşlerimizin ikramlarıyla karşılaştık. Sohbet ettik onlarla. Ve bu bölgede şehrin kalbinin attığı bu bölgede biz bir an evvel işe başlamalıyız diye düşündük. Daha evvel rezerv alanlarda elbette ki birtakım inşaatlara başladık ama şehir merkezlerindeki Yerinde Mutasyonu ve alan projelerini çıkarabilmek ismine ilk Malatya’dan başlatıyoruz. Daha sonra allahın izniyle devamında allahın izniyle Kahramanmaraş’ta da Adıyaman’da da Hatay’da da şehir merkezlerini inşa ederek devam etmek istiyoruz” dedi.

“Daha Önceki o canlı, keyifli haline yine dönsün. Süratli bir biçimde işe girelim. Kazılar devam ediyor. Ama müsait olduğumuz boş yerlerde de biz inşaatlarımızı yapalım istiyoruz. Beş binden fazla esnafa bu bölgede Bakanlık olarak işe kendimiz başlıyoruz. Allahın İzniyle burayı yaptıktan sonra etrafa doğru da dağılarak yapmaya devam edeceğiz. Ama sizden de istediğimiz şu: Şayet dışarılarda ya da bu etrafta toplanarak kendi iş yerinizi yapmak istiyorsanız, kendi konutlarınızı yapmak istiyorsanız bizim açıkladığımız bu krediden ve hibe ölçülerinden istifade edin. İşe başlayın. Hiç durmayın. Tasarılar muhakkak. Nerede yapacağınızı da söyleyebiliriz. Evler için vasati 500 bin lira hibe, 500 bin lira da kredi vereceğiz. Başka Bir Deyişle birisi başlamak istediğinde ise surat metrekarelik bir konut için 1 milyon liraya kadar iş yaptıkça para vermeye devam edeceğiz. Şayet konut 150 metreden fazlaysa bir milyon 350 bin liraya kadar para vereceğiz. İş bittikten sonra da iki yıl geçecek aradan, 10 yıla ayrılarak hiç faiz koymadan yavaş yavaş paramızın bir kısmını isteyeceğiz.”

Exit mobile version