Bakan Uraloğlu: “Bölgemizdeki çatışmalar Türkiye’nin önemini bir kez daha göstermiştir”

Bakan Uraloğlu: “Bölgemizdeki çatışmalar Türkiye’nin önemini bir kez daha göstermiştir”

Uraloğlu, Türkiye’nin Avrupa için önemli bir ticaret ortağı olduğunu vurguladı. 2023 yılında Türkiye ve AB arasındaki ticaret hacminin 210,3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyleyerek, Türkiye’nin AB ülkelerine en fazla ihracat gerçekleştiren 6. ülke konumunda olduğunu aktardı.

Bakan Uraloğlu: Türkiye, Avrupa için önemli bir ticari ortaktır

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına 2002 yılından bu yana 277 milyar dolar üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Bu yatırımların, Türkiye’nin Asya ve Avrupa arasındaki yük taşımacılığındaki payını artırmayı hedeflediğini açıkladı.

85 milyonun kimlik bilgileri çalındı mı? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi

Uraloğlu, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu gibi projelerin Asya ve Avrupa arasında kesintisiz taşımacılığı sağladığını vurguladı. Orta Koridor üzerinden yük trenlerinin Çin’den Türkiye’ye 12 günde, Türkiye’den Avrupa’ya ise 18 günde ulaştığını ifade etti.

Bakan, Türkiye’nin yük taşımacılığında demiryolunun payını 2053 yılına kadar yüzde 5’ten yüzde 22’ye çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Ayrıca, çevre dostu ulaşım sistemleri ve yeşil dönüşüm projeleri üzerinde çalıştıklarını ekledi.

Exit mobile version