Bıçak Kemiğe Dayandı! Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Seslerini Duyurmak İçin Ankara’da Büyük Miting Düzenliyorlar!

Bıçak Kemiğe Dayandı! Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Seslerini Duyurmak İçin Ankara’da Büyük Miting Düzenliyorlar!

Mali Müşavirlerin Diğer Talepleri

  • Kayıt Dışılıkla Mücadele: Basit usul kaldırılmalı ve tüm mükelleflerin beyannamelerini meslek mensuplarına imzalatma zorunluluğu getirilmelidir.
  • Mali müşavirler, geçici vergi dönemlerinde zorunlu kılınan enflasyon düzeltmesi işlemlerinin yıllık olarak yapılması veya tamamen kaldırılması gerektiğini savunuyorlar. Erdem, TBMM Genel Kurulu’ndan geçen Vergi Paketi’yle mali müşavirlere uygulanan ağır yaptırımların kabul edilemez olduğunu ifade etti. “Tek bir bildirimin atlanması durumunda uygulanacak cezalar oldukça yüksek ve bu durum, en küçük bir hata veya unutkanlığın bedelini bir aylık gelirle ödenemeyecek hale getirmektedir” dedi.

  • Gerçek Bir Mali Tatil: İnsanca geçirilebilecek, göstermelik değil, gerçek bir mali tatil yürürlüğe konulmalıdır.
  • ( = window. || []).push({});

    Mitingin Amacı ve Talepler: Artık Bıçak Kemiğe Dayandı

  • Fahiş Cezaların Kaldırılması: “Tek Düzen Hesap Planına Uymama” ve “Gerçek Faydalanıcı İle İlgili Yükümlülüklere Uymama” konusundaki yüksek cezalar geri çekilmelidir.
  • Mali müşavirlerin talepleri sadece enflasyon düzeltmesi ile sınırlı değil. İş yükünü hafifletecek ve mesleki sorumlulukları dengeleyecek bir dizi önlem de talep ediliyor:

  • Elektronik Sistem Alt Yapısı: İdarenin elektronik sistem alt yapısı güçlendirilmeli ve tıkanıklığa sebebiyet verilmemelidir.
    1. Enflasyon Düzeltmesi: Geçici vergi dönemlerinde değil, yıllık olarak yapılmalıdır.
    2. Fahiş Cezaların Kaldırılması: “Tek Düzen Hesap Planına Uymama” ve “Gerçek Faydalanıcı İle İlgili Yükümlülüklere Uymama” konusundaki yüksek cezalar geri çekilmelidir.
    3. Gerçek Bir Mali Tatil: İnsanca geçirilebilecek, göstermelik değil, gerçek bir mali tatil yürürlüğe konulmalıdır.
    4. Kayıt Dışılıkla Mücadele: Basit usul kaldırılmalı ve tüm mükelleflerin beyannamelerini meslek mensuplarına imzalatma zorunluluğu getirilmelidir.
    5. Elektronik Sistem Alt Yapısı: İdarenin elektronik sistem alt yapısı güçlendirilmeli ve tıkanıklığa sebebiyet verilmemelidir.
    6. Veri Paylaşımı: TÜİK, Merkez Bankası ve diğer kamu kurumları ile veri paylaşımı sağlanmalıdır.
  • Veri Paylaşımı: TÜİK, Merkez Bankası ve diğer kamu kurumları ile veri paylaşımı sağlanmalıdır.
  • Yeşil Pasaport ve Diğer Öneriler

    Mali müşavirler, belirli bir kıdemin üzerindeki meslek mensuplarına yeşil pasaport hakkı verilmesini talep ediyorlar. Erdem, bu konuda 5682 Sayılı Pasaport Kanunu’nda değişiklik yapılması için yasa teklifi verdiklerini belirtti. Yabancı şirket ve sermaye grupları ile çalışan mali müşavirlerin uluslararası konferans, sempozyum ve toplantılara katılımı sırasında vize alma konusunda yaşadıkları zorlukların önüne geçmek için bu hakkın tanınması gerektiğini vurguladı.

    Bu miting, mali müşavirlerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm bulmak adına atılan önemli bir adım. Meslek mensuplarının taleplerinin göz ardı edilmemesi ve hak ettikleri değerin verilmesi, sadece mali müşavirler için değil, aynı zamanda ülke ekonomisinin sağlıklı işleyişi için de büyük önem taşımaktadır.

    Exit mobile version