BM, Beyrut Saldırısı Üzerine Taraflarla Temas Kurdu

BM, Beyrut Saldırısı Üzerine Taraflarla Temas Kurdu

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail’in Beyrut üzerine gerçekleştirdiği saldırıdan dolayı derin bir endişe duyduğunu belirtti.

BM’nin Lüban Özel Koordinatörü Jeanine Hennis-Plasschaert, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hennis-Plasschaert, “Salı günü Beyrut’un yoğun nüfuslu güney banliyösünü hedef alan saldırının ardından birçok sivilin hayatını kaybetmesinden derin endişe duyuyorum,” dedi.

Hennis-Plasschaert, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalara dair mevcut duruma askeri bir çözüm bulmanın mümkün olmadığını da vurguladı.

Koordinatör, hem İsrail hem de Lübnan’a, saldırıların sona ermesi ve BM Güvenlik Konseyi 1701 sayılı kararının uygulanması için diplomatik yolları kullanma çağrısında bulundu. Ayrıca, “İsrail ve Lübnan arasında sükunetin sağlanması için ilgili taraflarla yakın temaslarımı sürdürüyorum,” ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararı, İsrail’in Mavi Hat’tan çekilmesini ve bu bölgedeki silahsızlandırmayı öngörmektedir. 2000 yılından beri, Hizbullah bu bölgedeki askeri varlığını güçlendirerek sürdürmektedir.

Exit mobile version