Bolu’daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Bolu’daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük ilçesinde meydana gelen ve 72 saat süren çalışmalardan sonra kontrol altına alınan orman yangını hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kılıç, yangının zamanında ve etkili bir şekilde müdahale edildiğini belirterek, “Bu kapasitemiz olmasaydı o yerleşim alanlarını kurtarmamız zordu. Çok şükür kazasız belasız büyük bir yangını şimdilik atlattık ancak tedbiri elden bırakmayacağız,” dedi.

Dedeler köyünde kurulan Yangın Yönetim Merkezi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kılıç, yangının kontrol altına alındığını ancak bölgedeki soğutma çalışmalarının 2-3 hafta süreceğini ifade etti. Karaçam ormanlarının olduğu bölgede, Orman Bakanlığı yetkililerinin yangın sonrası soğutma çalışmalarının önemine değindiğini aktardı.

Kılıç, yangının Bolu tarihindeki en büyük orman yangınlarından biri olduğunun altını çizdi. Yangının söndürülmesine katkı sağlayan 400 aracın buralara geldiğini belirten Kılıç, “Bunlar, büyük alandaki yangının hızlı bir şekilde kontrol altına alınmasında etkili oldu,” diye konuştu.

Yangın alanındaki hasar tespit çalışmalarının yapılacağını ifade eden Kılıç, “Yerleşim yerleriyle ilgili çok şükür zarar yok. Ancak büyük bir alan bu orman yangınından etkilenmiştir. Orman Kanunu kapsamında burayı tekrar ağaçlandırmak zorundayız,” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version