Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik… Kışlıkları çıkarın: Bir anda başlayacak, sıcaklıklar 15 derece birden düşecek!

Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik… Kışlıkları çıkarın: Bir anda başlayacak, sıcaklıklar 15 derece birden düşecek!

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Eskişehir ve çevresinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, özellikle Bursa, Bilecik, Kütahya ve Eskişehir’in batı kesimlerinde kuvvetli şekilde görülecek. Yağışların etkisiyle bölge genelinde hava sıcaklığında önemli bir düşüş yaşanacak. Sıcaklıkların 10 ile 15 derece azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Yağışla birlikte rüzgarın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette esmesi beklenirken, zaman zaman saatte 30 ile 50 kilometre hızla kuvvetli rüzgarlar da görülebilecek. Eskişehir’in bazı ilçelerinde sıcaklıklar farklılık gösterecek. En yüksek sıcaklığın Günyüzü’nde 25 derece, Sarıcakaya’da ise 21 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji, Bursa ve Bilecik başta olmak üzere bölge genelinde meydana gelebilecek olası olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu. Kuvvetli yağışların yerel dolu yağışı, yıldırım, sel ve su baskınlarına neden olabileceği belirtilirken, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Özellikle yağış anında kuvvetli rüzgarın da etkili olacağı, vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

Exit mobile version