Bursa, Konya, Sivas ve Burdurlu öğrencilere müjde! MEB okullara resmi yazı gönderdi

Bursa, Konya, Sivas ve Burdurlu öğrencilere müjde! MEB okullara resmi yazı gönderdi

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye genelinde eğitimi geliştirmek için yeni ve güçlü adımlar belirliyor. Bursa, Konya, Burdur ve Sivas illerinde başlatılan proje ile birlikte öğrencilerin daha nitelikli bir eğitim alması için çalışmalar başlatıldı. Öğrenciler bu şekilde eğitim alacak. İşte tüm detaylar…

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde mesleki eğitimi güçlendirmek adına önemli bir adım attı. İlk etapta Bursa, Konya, Burdur ve Sivas illerinde başlatılan proje ile ortaokul seviyesindeki öğrenciler, mesleki eğitimle tanışacak. MEB’in ‘Beceri Geliştirme Programı’ kapsamında başlattığı bu yeni sistemle, meslek liselerinin kapıları ortaokul öğrencilerine açılıyor.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, MEB tarafından hayata geçirilen bu yenilikle birlikte artık sadece lise seviyesinde verilen mesleki eğitim, ortaokulda 7. sınıftan itibaren de sunulacak. Proje, pilot olarak seçilen illerde uygulamaya konuldu. Bursa, Konya, Burdur ve Sivas’ta başlatılan bu uygulamanın ülke geneline yayılması planlanıyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bünyesinde açılan “Mesleki Ortaokullar”, öğrencilere meslek seçimi konusunda erken farkındalık kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca öğrencilerin, zanaat ve teknik alanlarda bilgi sahibi olmalarını sağlayacak kurslarla mesleki eğitime hazırlanmaları amaçlanıyor.

Sivas’taki Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan mesleki ortaokul, ilk öğrencilerini kabul etti. 160 öğrencinin başvurduğu programda, sınavı geçen 30 öğrenci mesleki eğitim almaya hak kazandı. İl Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, bu pilot uygulamanın başarılı sonuçlar vermesi halinde projenin diğer illerde de yaygınlaştırılacağını belirtti.

Projenin temel amacı, öğrencilerin yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre doğru yönlendirilmesini sağlamak. Yener, bu adımın öğrencilerin kariyer planlamalarını bilinçli bir şekilde yapmalarına yardımcı olacağını vurguladı. Öğrencilerden Beyza Zühre Taçlı ve Elif Eslem Şimşek, bilişim ve teknoloji alanlarına olan ilgileri nedeniyle bu okulu tercih ettiklerini ve mesleki ortaokulda eğitim alacakları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Exit mobile version