Çarşıdan alınca bir eve gelince bin şifa! Kuran’da bile şifasından bahsediliyor, doktorlar reçete ile öneriyor.

Çarşıdan alınca bir eve gelince bin şifa! Kuran’da bile şifasından bahsediliyor, doktorlar reçete ile öneriyor.

Kırmızı meyvelerin antioksidan açısından son derece zengin olduğu bilinmektedir. Nar suyu da C vitamini, E vitamini ve folik asit gibi antioksidanları içerisinde barındırırken serbest radikallerin zararlarına karşı da koruyucu etki sağlamaktadır. Kanser, kalp hastalıkları ve yaşlanma gibi durumlara karşı da riski en aza indiriyor.

Hafif mayhoş bir tada sahip olan nar suyu kalp sağlığını destekleme konusunda da son derece faydalıdır. Nar kabuklarında bulunan ve antisienin olarak bilinen antioksidan türü kalp damar sağlığı açısından son derece yararlıdır. Nar suyunun düzenli tüketimi ile birlikte kolesterol seviyesi dengelenerek kan basıncı düşmektedir.

Lezzetli olmasının yanı sıra faydaları ile da herkese şaşırtan nar suyu vücuttaki iltihaplanmayı azaltıcı özellikleri de içerisinde barındırıyor. Romatoid artrit gibi iltihaplı hastalıklara karşı düzenli olarak tüketilen nar suyunun eklem ağrıları ve şişkinlikleri azalttığı bilinmektedir.

Sindirim sistemine karşı koruyucu bir etki sağlayan nar suyu, içerisindeki lifler ile birlikte sindirimi düzenleyip yiyeceklerin kolay bir şekilde sindirilmesini sağlamaktadır.

Exit mobile version