Cem Garipoğlu’nun mezarı 10 yıl sonra açıldı: Kefen yoktu, kemikler dağınıktı

Cem Garipoğlu’nun mezarı 10 yıl sonra açıldı: Kefen yoktu, kemikler dağınıktı

Mezarlıkta Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir hazır bulunurken aile mezarlığa gelmedi. Polis ekipleri mezar çevresini bariyerlerle çevirerek güvenlik önlemi aldı. Kabrin bulunduğu bölüm girişinde iki ayrı kontrol noktası kuruldu. Bu alana girişlerde kimlik kontrolleri yapıldı.

Belediye görevlilerinin 1 saat süren çalışmasının ardından ceset mezardan çıkarılarak tabuta kondu. Garipoğlu’nun cesedinden kemik örnekleri alındı. Mezardan çıkarılan cesedin kalıntıları Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Mezarlıkta açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “İki tabaka vardı. İlk tabakada hiçbir şey yok. Kefen ve bez yoktu. Toprağın üzerinde dağınık şekilde kemikler ve kafatası vardı. Kefen ve bezin olmadığı tutanağa geçti. Adli Tıp uzmanları yazdılar. Toprağın üzerinde dağınık bir şekilde duran kemikler ve kafatası vardı sadece, ceset bütünlüğü ise yoktu.” dedi.

Bu durumun birkaç alternatifi bize verebileceğini ifade eden Epözdemir, “10 sene içinde kaybolmuş ya da aşınmış olabilir mi ? O bana çok rasyonel gelmiyor. Sonradan kemiklerin bırakılma ihtimali kefenin olmadığı yerde çok kuvvetli bir ihtimal olarak karşımızda duruyor. O beni ziyadesiyle rahatsız etti. 2014 yılında defin işlemi sırasında da kayıt alınmamış. Biz de otopsiye girmedik yasal hakkımız da yok. Kimlik tespitiyle ilgili talimat yazılmıştı.

Exit mobile version