Cinsel istismar sanığına nasihatlı tahliye: Küçük kızlardan uzak dur

Cinsel istismar sanığına nasihatlı tahliye: Küçük kızlardan uzak dur

İ.A. ifadesinde Uğur A.’nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve kimseye anlatmaması için tehdit ettiğini söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Uğur A. ise serbest bırakıldı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan geçtiğimiz yıl yargılanan Uğur A., “iyi hal” indirimi ile 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kız çocuğunun 2021 yılında Anıl C.A. tarafından da cinsel istismara uğradığı iddiasıyla başlatılan soruşturma da tamamlandı. Anıl C.A. hakkında geçtiğimiz yıl “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan dava açıldı.

İki sanık da savunmalarında, suçlamaları reddetti. 13 yıl 4 ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi’nde onaylanan Uğur A.’nın avukatları dosyayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay, Anıl C.A. ve Uğur A. dosyalarının hukuki ve fiili bağlantıları gerekçesiyle birlikte görülmesi gerektiğine karar vererek kararı usulden bozdu.

Anıl C.A.’nın yargılaması devam ederken, Uğur A.’nın ise yeniden yargılanmasına karar verildi.

Bozma kararının ardından Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Uğur A. ve 3 avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı hazır bulundu. Kurum avukatı ve savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Suçlamaları kabul etmeyen ve cezaevinde epilepsi krizleri geçirdiğini ifade eden Uğur A., “Ben ceza infaz kurumundayken epilepsi hastalığım nedeniyle zorluk çekiyorum. Hastaneye ambulansla götürüldüğüm oldu. Cezaevinde mağdur oluyorum. Ailemin yaşı ve hastalıkları sebebiyle onlara bakmakla yükümlüyüm. Onlar da mağdur oldu. Tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Exit mobile version