Çöpten milyonlarca lira para kazanıyor! 10 yıl önce başladı, ünü sınırları aştı: 15 saniyede 2 adet üretiyor

Çöpten milyonlarca lira para kazanıyor! 10 yıl önce başladı, ünü sınırları aştı: 15 saniyede 2 adet üretiyor

Kooperatifin Başkanı Hakan Şener, yapılan bu yenilikçi proje sayesinde girdilerde yıllık 3 milyon TL tasarruf ettiklerini belirtti. Şener, “Daha önce her yıl çöpe giden ve doğayı kirleten 300 bin liralık hurdayı geri kazandırılması, mevcut kapasitenin genişletilmesi, verimlilik artışı ve pazar genişlemesi gibi temel hedeflerimize ulaşmış olmaktan dolayı mutluyuz” dedi. Şener ayrıca, Bursa’daki istihdamı artırdıklarını ve çevre köylere de örnek olduklarını vurguladı.

Ağaköy’ün armut üretim kapasitesinin bölge sınırlarını aştığını belirten Şener, “Ağaköy mevcut armut üretim potansiyeli ve kapasitesi ile ünü sınırlarını çoktan aşmış bir köy. Dolasıyla bu proje aslında bize ekonomik ve sosyal anlamda birçok kazanım da sağlamış oldu. Bizim gibi çalışan birçok kurum ve kişilere böyle iş fikirleri varsa neler yapabileceğinin en iyi örneğiyiz” dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da projelerin yaklaşık 10 yıl önce başladığını belirtti. Işık, “Yaklaşık 10 yıl önce başladığımız bu projelerde hem BEBKA hem Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hem de diğer kurumlara bir köprü olduk. Her köy ve kooperatif başkanı bu projelere ne kadar inanır ve takip ederse böyle güzel sonuçlandığını görüyoruz. İnşallah diğer köylerimize örnek olur. Çünkü biz dünyanın en lezzetli armudunu yetiştiriyoruz. En iyisini yetiştirmeniz bir şeyi değiştirmiyor, bunları en iyi şekilde pazarlamamız gerekiyor. Biz bugün burada kurduğumuz tesiste daha uygun maliyetle üretebileceğimiz kasalar ile soframıza gelecek olan ürünlerin daha uyguna gelmesine vesile olacağız. Bugün burada çocukların emanetini kullanıyoruz. Emanet olarak kullandığımız toprakları bizden sonraki nesle bırakmak zorundayız” dedi.

Exit mobile version