Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Deniz Harp Okulu mezunlarına tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Deniz Harp Okulu mezunlarına tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene katılan misafir teğmenlere de hitap etti. “Türkiye’nin fahri elçisi olarak gördüğümüz bu kardeşlerimizle kurduğumuz gönül köprülerini inşallah daha nice yıllar boyunca devam ettireceğiz,” diyen Erdoğan, misafir teğmenlerin ülkelerinde muvaffakiyetler temenni ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusuf Dikeç ile bir araya geldi

Erdoğan, konuşmasında dikkat çeken bir noktaya da değindi; Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarında bu yılki birincilerin kız öğrenciler olduğunu belirtti. Bu durumu bir tesadüf olarak görmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Kızlarımızın harp okullarımıza olan ilgi ve alakası, verdikleri mücadele ve bu mücadelenin neticesi olarak bu başarıları elde ediyorlar,” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Harp Okulu’ndan mezun olan öğrencilere seslenerek, “Bahriyeli olmanın, böyle güzide bir eğitim kurumunda eğitim görmenin aynı zamanda ciddi sorumlulukları da beraberinde getirdiğini unutmayınız,” dedi. Erdoğan, mezunlara askerlik mesleğinin çeşitli kademelerinde hizmet ederken kazandıkları bilgi, disiplin ve değerlerin rehber olacağını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük zaferin 102. yılında Külliye’den seslendi: Tam bağımsız Türkiye için emin adımlarla ilerliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezunlara yönelik konuşmasını, “251 yıldır iftihar vesilemiz olan köklü bir kurumun mensubu olmaktan ne kadar kıvanç duysanız azdır. Üzerinizdeki o ak üniformayı hiçbir leke bulaştırmadan şanla, şerefle ömür boyu taşıyacaksınız,” sözleriyle tamamladı. Erdoğan, İstiklal Marşı’ndan alıntı yaparak, mezunların vatan ve millet için gösterecekleri fedakarlıklara vurgu yaptı.

Exit mobile version